En aquesta nova entrega de “la vida entre píxels” us vull parlar d’un metroidvania molt original i amb personalitat que destaca entre els videojocs de la seva categoria. Carrion és un metroidvania de terror on intercanviem els rols, controlant el monstre enemic en comptes de l’heroi o guerrer als quals estem acostumats. Desenvolupat per Phobia Game Studio i distribuït per Devolver Digital, ens posem sota la pell d’una criatura feta de carn, tentacles i unes gargamelles infestades de dents i preparades per a triturar tots els humans que ens trobem al nostre pas.

Comencem el videojoc escapant d’un contenidor on ens tenen empresonats. A partir d’aquí, es desferma el terror que provocarem intentant fugir de les instal·lacions humanes. El desenvolupament és com el de tots els metroidvania; explorar diferents zones connectades per portes i passadissos mentre intentem sobreviure i eliminar totes les possibles amenaces.

carrion

Una de les moltes particularitats del nostre protagonista és que no disposem de botó de salt, però es compensa amb la possibilitat d’enfilar-se per les parets i el sostre, fins i tot esmunyir-se per petites obertures estirant la massa del seu cos. Inicialment, només podrem desplaçar-nos i utilitzar els tentacles per agafar els humans i objectes del nostre voltant per sacsejar-los, llançar-los o acostar-los a les nostres mandíbules per devorar-los.

Com a tots els videojocs d’aquesta categoria, podem evolucionar la nostra criatura. Si mengem humans, creixerem de mida; si absorbim matèria dels contenidors, aconseguirem diverses habilitats com llençar teranyines o fer-nos invisibles. També podrem alliberar-nos de part de la nostra massa corporal per accedir a un poder o un altre.

  • carrion
  • carrion
  • carrion

Haurem de pensar molt bé quan i com utilitzem les nostres habilitats, ja que la varietat d’enemics és bastant gran i tots requereixen una estratègia específica. Entre molts altres, ens enfrontarem a humans armats, ficats dins d’androides o drons. Alhora, algunes zones de Carrion són petits trencaclosques que ens obligaran a esprémer-nos una mica el cervell abans d’actuar i gastar les nostres habilitats.

Per altra banda, gaudirem d’un pixel art ple de detalls i d’unes animacions cuidades fins a l’últim frame, acompanyades d’una banda sonora de pel·lícula de terror i infinitat de sons gore quan devorem els humans que ens anirem trobant. Si us interessa aquesta fantàstica proposta indie, podeu trobar Carrion a PS4, Nintendo Switch, Xbox One i PC per 19,99 euros; a mi m’ha agradat moltíssim.