Malgrat les dificultats que estem vivint durant els últims mesos, seguim rebent bones notícies per al sector dels videojocs a Catalunya. Després de Paradox Interactive, ara és Smilegate qui obrirà una seu a Barcelona. Potser no us sona el seu nom, però segur que el coneixeu per estar al darrere de CrossFire, un videojoc de trets en primera persona que actualment congrega més de vuit milions de jugadors arreu de 80 països. No obstant això, aquesta nova divisió se centrarà en el desenvolupament d’un nou videojoc AAA de món obert per a consoles.

El president de Smilegate Barcelona, Yongil Kim, ha explicat en un comunicat les raons que han portat la companyia sud-coreana a la Ciutat Comtal per desenvolupar un nou i ambiciós projecte: “Com que els mons oberts segueixen dominant dins la indústria, estem preparats per construir la nostra pròpia experiència des del nostre nou estudi. Barcelona té una cultura jove i vibrant, però també un gran rerefons de la història del Vell Món; és una combinació poderosa i inspiradora”.

A poc a poc, Barcelona s’està consolidant com un pol d’atracció de grans companyies i estudis internacionals en expansió per desenvolupar nous projectes: “La ciutat dóna la benvinguda a la creativitat i dóna suport a les indústries tecnològiques amb una forta infraestructura i una qualitat de vida d’alt nivell”, ha afegit Yongil Kim. A hores d’ara, l’estudi compta amb 20 treballadors, però han publicat un bon grapat d’ofertes de feina per a diversos departaments i funcions.

Smilegate va néixer el 2002 a Seül per especialitzar-se en videojocs per a mòbils i ordinadors. L’obertura de la seu barcelonina coincideix amb el salt de la companyia cap al desenvolupament per a consoles. Precisament, recordem que aviat arribarà una versió de CrossFire a Xbox One sota el nom de CrossFireX, desenvolupada conjuntament amb Remedy, responsables de Control, Alan Wake i Quantum Break.