Ja vam parlar fa temps de Beautifun Games amb motiu del llançament de Professor Lupo and his Horrible Pets, un videojoc d’aventura i trencaclosques per a PC i Nintendo Switch que vam poder gaudir en català (si no vau estar al cas, segur que el coneixeu per estar al darrere del guardonat Nihilumbra). Un any i escaig després, l’estudi terrassenc ha estrenat Professor Lupo: Ocean, una nova entrega a tall d’epíleg que continua i finalitza la història del videojoc original.

Professor Lupo and his Horrible Pets ens situava a l’Aurora, la nau d’un científic que viatjava per tota la galàxia atrapant i col·leccionant tota mena d’alienígenes perillosos, els quals queden en llibertat per accident a causa d’un atac desconegut. Nosaltres, sota la pell d’un pobre becari, havíem de fer front a totes aquestes criatures i fugir abans de ser cruspits. El videojoc tenia un final relativament obert, amb els protagonistes encetant un llarg viatge; Professor Lupo: Ocean posa punt final a la història.

professor lupo: ocean videojoc beautifun

Cinc mil anys després dels successos del videojoc original, l’estació espacial Aurora ha arribat al seu destí. Despertem enmig d’una nau en runes, però està tota inundada… Estem al fons de l’oceà! Clon, la nostra nova heroïna, haurà de descobrir com ha acabat enfonsada sota l’aigua i què ha passat amb tota la tripulació. Per si no fos prou, un ordinador no para d’assignar-nos missions i ens repeteix constantment que no som més que una còpia fàcilment reemplaçable.

Professor Lupo: Ocean també és un videojoc d’aventura i trencaclosques amb un fort component narratiu. Amb més de 40 nivells, l’estudi recupera la jugabilitat de la primera entrega (que en tenia un centenar), però els hi afegeix el factor de l’aigua, el qual jugarà un paper clau als nivells i aportarà un punt diferenciador força interessant. A més a més, trobarem nous alienígenes, tots amb comportaments i patrons inèdits per estudiar, així com girs argumentals que ens connectaran amb la història original.

Com ja hem indicat, Professor Lupo: Ocean també es pot gaudir en català, però l’estudi encara ha anat més enllà; part de la banda sonora és original en català! Si no estem equivocats, és el primer videojoc a incloure una peça musical cantada en la nostra llengua. El trobareu disponible a Steam per 3,99 euros, però us recomanem jugar abans a l’original; si no el coneixies, dóna-li una ullada a la nostra ressenya.