La fira de referència del videojoc independent se celebrarà el 27, 28 i 29 de setembre a la Farga de l’Hospitalet i preveu superar els 12.000 assistents de l’any passat

L’IndieDevDay se celebrarà un any més al recinte de la Farga de l’Hospitalet. Després de batre tots els rècords amb l’edició anterior, en què van assistir més de 12.000 persones, enguany la fira de referència del videojoc independent vol tornar a superar-se i ha presentat en roda de premsa la seva edició més ambiciosa, juntament amb el cartell oficial, dissenyat per la dibuixant Alicia Güemes (Laurielle).

El videojoc indie serà novament el protagonista, amb més d’un centenar de projectes per provar. Tot i això, l’organització s’ha proposat reduir lleugerament la quantitat en favor de la qualitat, amb una gran majoria d’estudis locals, però també de delegacions d’altres països. D’altra banda, tot i que l’essència de la fira continuarà sent la proximitat entre els estudis i un públic familiar i d’aficionats, aquesta edició potenciarà encara més el vessant professional i afavorirà el contacte amb empreses i cicles formatius.

indiedevday 2024 videojocs

«Estem orgullosos de veure com ha anat creixent la fira, no només en dimensió, sinó també les persones, projectes i estudis que hi van», ha explicat la DG de Cultura Digital, Marisol López

Així, la fira comptarà un any més amb iniciatives com una àrea B2B per a estudis, publishers i altres empreses, que funcionarà a través de l’aplicació “MeetTomatch”. Alhora, dins de l’esdeveniment se celebrarà el “Talent Dev Day”, un espai de trobada entre empreses que necessiten talent i estudiants o professionals que busquen oportunitats i reptes laborals.

Enguany, el patrocinador principal de la fira serà Selecta Play, la distribuïdora de videojocs de Selecta Visión, nascuda el 2020 amb l’objectiu d’enfortir la producció nacional: «Col·laborar amb una marca potent com l’IndieDevDay era un camí natural per a nosaltres, hi organitzarem diverses activitats, com unes entrades “anticrisi” en què posarem a la venda edicions físiques a cinc euros, i espereu tres o quatre anuncis de nous videojocs».

Finalment, el gran espai de fins a 8.500 m2 permetrà acollir tota mena d’activitats, des de xerrades professionals fins a tallers o gravacions de pòdcasts en directe. L’any passat ja es va treballar per potenciar la presència de la dona i promoure més continguts en llengua catalana. Tal com reflecteix el cartell oficial, on es poden identificar molts estudis, entitats i personalitats del sector, l’IndieDevDay és una fira amb un esperit inclusiu i de proximitat.

L’IndieDevDay torna a ser ambiciosa i preveu superar el rècord de +12.000 assistents de l’edició anterior: «L’any passat calculàvem que vindrien unes 6.500 persones i al final en van ser el doble, segur que vindrà encara més gent perquè estem fent molta feina de promoció, però ja no sabem què en podem esperar», ha conclòs el director de la fira, Daniel Santigosa. La venda anticipada d’entrades ja és oberta.