La fira de videojocs IndieDevDay tornarà al setembre amb una sisena edició plena de novetats i millores. Tal com vam explicar fa uns mesos, enguany afegirà un tercer dia d’esdeveniment, dedicat exclusivament a professionals i premsa del sector, i augmentarà l’espai fins a 8.500 m2, ja que se celebrarà al recinte de la Farga de l’Hospitalet. Això permetrà oferir més diversitat de zones, amb una forta programació de xerrades i taules rodones; expositors, amb botigues de marxandatge i artesania; i pràcticament el doble de videojocs, alguns dels quals podrem provar en primícia.

Amb el suport de Devolver Digital i Meridiem Games com a novetat, l’IndieDevDay comptarà amb diverses iniciatives enfocades al contacte entre professionals del sector; per exemple, hi haurà una àrea B2B per a estudis, publishers i altres empreses, que funcionarà a través de l’aplicació “MeetTomatch”. Alhora, dins de l’esdeveniment se celebrarà la primera fira d’ocupació “Talent dev Day”, en col·laboració amb el Departament de Cultura i Larian Studios. Serà un espai de trobada entre empreses que busquen talent i estudiants o professionals que busquen oportunitats i reptes laborals.

indiedevday 2022 videojocs

«Tenir un IndieDevDay fort al costat d’altres esdeveniments igualment potents ajuden a posicionar-nos i a reforçar la base del nostre creixent ecosistema: els i les professionals que el conformen», assegura la directora general d’Innovació i Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya, Marisol López.

En aquesta mateixa línia, la fira també apostarà per reforçar la socialització dins del recinte a través d’una aplicació pròpia d’estil “Tinder”, en què assistents, inversors i estudis podran fer match amb els seus videojocs preferits. I n’hi haurà més de 170 per provar, així que difícilment ens avorrirem!

Més presència de la dona i del català

L’IndieDevDay també vol ser referent en aspectes que van més enllà del mateix videojoc. Enguany, hi haurà una gran presència femenina de professionals de la indústria com a ponents de diverses xerrades i taules rodones, amb noms com Valeria Castro (presidenta de l’associació DEV), Mariona Valls (cofundadora de l’estudi Mango Protocol), Irina Moreno (Chibig Studio) o la periodista Marina Amores.

Alhora, la fira s’ha proposat esmenar un dels pocs punts febles que li trobàvem: la presència del català en les activitats i l’esdeveniment en general. Gràcies també al nou espai i amb la col·laboració del saló SAGA, impulsat per Plataforma per la Llengua, hi haurà una zona dedicada a les comunitats i projectes catalanoparlants del sector, com ara l’associació Gaming.cat o el col·lectiu Ce Trencada.

Les xerrades i conferències tracten tota mena de temàtiques relacionades amb el sector.

Cal recordar també que l’IndieDevDay no consisteix només en aquesta pròxima edició principal, sinó que ha posat en marxa una iniciativa, anomenada “IndieDevPlay”, en què la fira tindrà presència en altres esdeveniments, com ara el VAG d’Amposta, el mateix saló SAGA o la BIG Conference.

Amb aquesta sisena edició, el canvi de localització i les millores i novetats que us hem explicat, l’IndieDevDay espera reunir més de 6.000 persones durant el 8, 9 i 10 de setembre. Les entrades ja estan a la venda a la seva pàgina web, tant per dies individuals com per abonaments generals.