PlayStation ha publicat una breu presentació en la qual ha desmuntat una PS5 per ensenyar-nos tots els seus components interns. Més enllà de les especificacions del hardware, ens ha ajudat sobretot a dissipar alguns dubtes que hi havia sobre l’ergonomia de la consola. Al final de l’article us deixem la nostra reacció en vídeo, però abans us expliquem el més important.

PS5 serà una consola bastant gran, però ens han assegurat que està preparada per ser utilitzada al màxim sense riscos. Com ja sabey, compta amb un processador Zen 2 AMD, uns memòria SSD de 825GB (li hem de restar l’espai que ocupi el ssistema operatiu), una ranura per afegir-hi un disc dur SSM2 (que hem de comprar a part i correm el risc de perdre la garantia en obrir la consola), 16 GB de RAM DDR6, un connector USB-C, 2 USB 2.0, un USB estàndard, adaptador LAN i HDMI.

Per altra banda, hem vist un ventilador generós, un sistema personalitzat de refrigeració líquida, una cambra de ventilació adicional, un sistema d’absorció de pols i ventilació a dojo. Sobre el paper no hauria d’escalfar-se molt ni fer massa soroll; Sony hi ha posat molt d’èmfasi, com si vulgués redimir-se.

Ara bé, alguns materials no ens semblen els més adeqüats, com ara una construcció de plàstic policarbonat que ens ha donat sensació de fragilitat (per exemple, quan l’enginyer obre la carcassa); veurem si aquesta combinació i la seva grandària minimitzen els problemes que va patir PS4.