L’estudi de desenvolupament de videojocs Melbot, situat entre Barcelona i València, ha engegat una campanya de Kickstarter per finançar Melbits POD, un dispositiu amb sensors físics que, a través d’una aplicació mòbil, permet col·leccionar, evolucionar i personalitzar un munt de mascotes virtuals anomenades Melbits. Inspirats per les premisses de Pokémon (aconseguir-los tots) i del mític Tamagotchi (cuidar una bestiola virtual), l’estudi ha combinat el món virtual amb l’entorn físic de la realitat; això els ha permès afegir un munt de possibilitats de joc i crear una experiència molt més profunda, portant a un altre nivell el concepte que tant vam gaudir durant la febre dels anys 90.

Els Melbits són unes criatures entranyables que poden viure dins dels dispositius connectats a Internet. S’encarreguen d’emetre bones vibracions i vetllar per l’equilibri de la xarxa. Nosaltres els haurem d’incubar, fer créixer i enviar-los al món digital quan siguin adults perquè ens protegeixin dels virus informàtics: “En un món destrossat per culpa de la revolució industrial, uns follets van trobar un nou lloc per viure, lluny dels rius i els boscos contaminats: Internet”.

Melbits POD

El POD és el nexe entre el món virtual i la realitat. El dispositiu incorpora un munt de sensors, un altaveu i fonts LED que interactuen amb els condicionants físics de l’entorn com la llum, la temperatura i el moviment. La teva imaginació serà clau per resoldre els trencaclosques i assolir els requeriments que et permetin fer créixer els Melbits, així com desbloquejar accessoris de personalització o noves habilitats. A més a més, podràs connectar-lo via Bluetooth a un mòbil o tauleta i sincronitzar-lo amb una aplicació gratuïta que et permetrà veure les incubacions en temps real i realitat augmentada.

Així doncs, les missions i propostes de joc que acceptis des de l’aplicació seran cronometrades i les hauràs de complir amb el dispositiu POD al món real estant lluny de la pantalla. N’hi haurà de tres categories principals: il·luminació, temperatura i moviment. Per exemple, ens podran fer “ballar en la foscor”, “caminar pel sol” o “descansar en el fred brillant”. La combinació d’aquests factors naturals amb la teva imaginació desbloquejarà segons quin Melbit; cadascun tindrà la seva “recepta”.

Us imagineu com resoldre la missió del fred? Potser ho esbrineu si hi penseu quan tingueu gana! Tenint en compte que hi haurà com a mínim 150 criatures per col·leccionar (a banda de tots els accessoris de personalització i habilitats), les possibilitats de joc seran pràcticament inesgotables. A més a més, seguint l’essència dels Tamagotchi, els Melbits també requeriran la nostra cura cada cert temps.

Melbits POD és una experiència adequada per a totes les edats, especialment per a la mainada, ja que integra i ajuda a equilibrar l’oci electrònic amb l’entorn, establint una relació positiva amb la tecnologia i promovent la creativitat a través d’habilitats suaus. Alhora, és una bona manera de presentar a les noves generacions el valor de la natura mentre es fomenta la tecnologia com una força per fer el bé.

Melbits POD

Melbot ja té una trajectòria i reputació llaurada dins del sector tot i haver estat fundada el 2017. Tan és així que la campanya de finançament està sent tot un èxit; han recaptat el mínim necessari en menys de 24 h. Abans d’aquest projecte, l’estudi va desenvolupar Melbits World, un videojoc cooperatiu per a PS4 i Nintendo Switch (també van adaptar una versió per a dispositius mòbils). Podeu contribuir a la campanya de Melbits POD fins al 25 d’abril, on hi trobareu diversos nivells d’aportació i recompenses.