Després de triomfar a Kickstarter amb una recaptació de més de 50.000 euros, Melbits POD segueix recollint èxits quan falten només uns mesos per la seva estrena oficial. Si fa uns dies signava un gran acord amb Koch Media per distribuir-lo arreu de la península, ara serà l’encarregat de representar Espanya a l’Europlay Games Contest, conegut popularment com l’Eurovisió dels videojocs. El projecte de l’estudi valencià Melbot ha estat escollit entre 32 candidatures per un comitè d’experts organitzat per DEV. Cal destacar també la tercera i novena posició respectivament dels projectes barcelonins The Library of Babel (Tanuki Game Studio) i The Harvest (The Breach Studios).

DEV ha sumat forces amb altres associacions de videojocs de tot el món per integrar l’Europlay Games Contest dins de la GamesCom 2020, la fira més important d’Europa del sector; se celebrarà el 28 d’agost de forma virtual i s’emetrà en directe a Twitch. Aquest concurs neix amb l’objectiu de connectar els finalistes amb inversors, editors, i mitjans de comunicació, a banda d’oferir un xou mediàtic que segueix un format semblant al d’Eurovisió; es farà una votació pública a Twitter per determinar el guanyador.

Inspirat en les premisses de Pokémon (aconseguir-los tots) i del mític Tamagotchi (cuidar una bestiola virtual), Melbits POD és un dispositiu amb sensors físics que, a través d’una aplicació mòbil, permet col·leccionar, evolucionar i personalitzar un munt de mascotes virtuals anomenades Melbits. Si en voleu saber més, vam dedicar-li un article amb més profunditat durant la seva campanya de Kickstarter.