Aquesta és una setmana històrica pel món del manga i l’anime en català, així com per tota la cultura audiovisual de Catalunya. Fa uns dies us explicàvem que el canal Super3 renaixia sota el nom SX3, un canal dividit en dues branques principals: l’S3 i l’X3, que anaven dirigides a públics diferents, el primer per als més menuts i el segon a partir d’adolescents. Doncs bé, ahir se’n va celebrar la presentació oficial i vam conèixer nous detalls de continguts i organització.

Tot a les teves mans

Un dels punts que la CCMA ha volgut destacar és que el nou Super3 anirà més enllà del concepte de canal televisiu i serà una proposta digital transmèdia: tindrem a la nostra disposició una pàgina web més actual, una aplicació mòbil i per a Smart TV, una sèrie de podcasts totalment nous que podrem escoltar a totes les aplicacions digitals i compatibilitat amb els dispositius que utilitzin l’assistent Alexa.

Cadascuna de les parts d’aquest nou ventall de possibilitats estan pensades de manera que tothom pugui gaudir al 100% de les seves possibilitats i hi hagi una participació activa de la comunitat. Un gran exemple és la nova secció “Famílies i escola”, que oferirà articles d’interès, anàlisi, propostes, activitats i altres recursos que ajudaran a dur a terme el seu rol com a tutors.

Per altra banda, els més menuts de la casa podran buscar contingut específic gràcies a l’assistent Alexa. Han esmentat que podrem utilitzar el reconeixement de veu per buscar contes infantils; de fet es podran trobar contes sense la necessitat d’una pantalla, un format narratiu que inclourà diàleg divertit perquè l’infant passi una estona agradable mentre fa la recerca. En aquesta nova web podrem trobar el nostre perfil i, per descomptat, el carnet personal amb tota la nostra informació i l’historial de cerca o ús.

Nous perfils a xarxes

Un altre dels canvis importants seran els nous canals a totes les xarxes socials. En primer lloc, hi haurà dos nous canals a YouTube: l’S3 i l’X3, de manera que no serà un sol canal amb un batibull de contingut i serà molt més fàcil organitzar i consumir tota l’oferta de nous continguts segons el target.

Altrament, la nota assegura que podrem gaudir de temes i llistes a Spotify. Hi haurà un bon grapat de temes clàssics, però també s’introduiran les noves cançons que acompanyaran aquesta nova etapa.

Alhora, s’obriran comptes de l’X3 a TikTok i Instagram, una aposta per reunir les comunitats més grans a dues xarxes socials que demanen a crits normalitzar l’ús del català. Per altra banda, hi haurà un espai destinat a les famílies i als mestres, amb comptes a Instagram, Facebook, Twitter i Telegram. I sota el nou perfil SomSx3, hi haurà contingut adreçat a públic adult, també a institucions i opinió pública.

Finalment, s’iniciarà un nou podcast amb contingut destinat tant a la mainada com als grans de la casa, amb una proposta inclusiva que podrem trobar a totes les plataformes: Ivoox, Apple Podcast, Google Podcast, Spotify i Amazon Podcast.

D’aquesta manera, s’enceta aquest nou Super3 que pretén donar un gir de 180 graus a la cultura audiovisual en català. Contingut per a tothom, nous canals i xarxes, nova web i una proposta actual són les apostes del nou SX3. Trobarem sèries que ja coneixíem com el Manduka o el clàssic InfoK, i altres novetats el Ràndom o el grup musical Beta.

I hem de fer una menció especial a l’Hora Boomer, un espai de dilluns a divendres que recuperarà contingut antic com en Petri, el Tomàtic o el Capità Enciam, a banda de sèries mítiques de fa anys (fins i tot adopta els colors originals!). Només ens grinyola el nom, però estem disposats a acceptar l’etiqueta.

Super3 hora boomer anime català

Així doncs, el 10 d’octubre teniu una cita amb el nou Super3, tant al canal de televisió com a les diverses aplicacions, plataformes i pàgina web. Noves sèries d’animació japoneses, propostes pels adolescents, podcasts, contingut i contes pels més menuts de la casa i molt més. Benvinguts i benvingudes al present i a un futur emocionant del nou audiovisual en català.