Ja ha acabat l’E3 i, un cop deixades enrere les il·lusions, ens volem centrar en allò podrem gaudir a curt termini. Nintendo va ser l’última a presentar la seva bateria de videojocs amb una conferència on vam veure de tot. Shinya Takahashi, veterà de Nintendo, informà de com anava el desenvolupament de Metroid Prime 4: la cosa va bé però cal esperar. Sense que esperéssim res més, comença a parlar d’una nova entrega, d’un nou Metroid canònic! Metroid 5 apareix en pantalla i amb un petit tràiler d’un parell de minuts ja havíem tocat el cel; la història continua amb Metroid Dread.

Què és Metroid?

La saga Metroid inicia el seu periple l’any 1986, de la mà de la pròpia Nintendo; un equip format per Gunpei Yokoi, Satoru Okada, Hiroji Kiyotake i Yoshio Yakamoto. Amb la idea d’introduir un joc d’exploració en dues dimensions arriba el primer Metroid, un títol protagonitzat per una caça- recompenses (Samus Aran) que aterra a un planeta on hi ha unes formes de vida (Metroids) que evolucionen extingint altres organismes i que poden ser utilitzades amb finalitats militars.

metroid dread

Després d’aquesta primera entrega (de la qual més endavant sortiria una versió millorada a Game Boy Advance, Metroid: Zero Mission), s’estrenen 4 jocs cànon més: Metroid, Metroid 2, Super Metroid i Metroid Fusion. Entremig es desenvolupen alguns títols menors com Metroid Pinball i subsagues que acaben sent tan importants com la principal, ja que els fets també són canon. Especialment, Metroid Prime (que ja va camí de la quarta entrega) i Metroid Other M que ens explica el passat de Samus.

19 anys després

A mesura que els jocs anaven sortint al mercat, les vendes anaven disminuint. Metroid Fusion s’estrena a Game Boy Advance el 18 de novembre de 2002: va agradar molt als fans de la saga, no tant a qui no hi havia jugat mai. Yoshio Sakamoto, cap de desenvolupament, volia continuar amb la cinquena entrega, Metroid Dread, però l’equip no va poder dur a terme les seves idees a causa de les limitacions tècniques del moment. Si hi sumem la forta eclosió de la subsaga Prime a Gamecube i Wii, Metroid 5 es queda al calaix esperant un equip que el pogués fer renéixer.

I per fi, aquesta història arriba al seu final (o no). La cinquena entrega canònica surt a Nintendo Switch el 8 de octubre. Desenvolupat per MercurySteam, equip que va estar al darrere de Metroid Samus Returns (una reimaginació de Metroid 2 per a 3DS), aquesta nova entrega polirà encara més la jugabilitat, però ens enfrontarem a enemics nous (els E.M.M.I, uns robots de la federació galàctica).

Els miracles existeixen i ara només resta esperar aviam què ens té preparat MercurySteam i Nintendo. Yoshio Sakamoto ha avisat en un diari de desenvolupament que el podrem gaudir tant els veterans com els nous jugadors, així que no tingueu por i doneu-li una oportunitat; se us obriran les portes del cel!