Microsoft ha donat un altre cop de puny sobre la taula pocs dies després de la nova presentació de PlayStation 5. A través d’un comunicat signat per Phil Spencer, la companyia nordamericana ha anunciat l’adquisició del holding ZeniMax Media, matriu de la gran desenvolupadora i distribuïdora de videojocs Bethesda. Segons Jason Schreier, un periodista reconegut del portal Bloomberg, l’acord de compra rondaria els 7,5 bilions de dòlars.

Així doncs, els diversos estudis de Bethesda passaran a formar part del Team Xbox, treballant al costat d’altres pesos pesants com Obsidian, Rare, Ninja Therory o 343 Industries. Això significa que franquícies com The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, Dishonored, Doom, The Evil Within o Prey estaran sota el control de Microsoft. Això no vol dir necessàriament que es converteixin en exclusives de Xbox, però amb tota seguretat s’incorporaran al Game Pass. Us imagineu un The Elder Scrolls VI disponible de sortida al Game Pass o amb algun tipus d’exclusivitat temporal?

bethesda elder scrolls xbox microsoft

Alhora, és possible que tots aquests estudis treballin en nous videojocs per a Xbox a banda de les grans sagues, així com preferències d’acords de distribució: “Microsoft ens permetrà desenvolupar videojocs encara millors en el futur. És un soci increïble que ens ofereix accés a recursos que ens faran millor desenvolupadora i distribuïdora”, ha explicat Pete Hines, responsable de comunicació de Bethesda.

Sense cap mena de dubte, és una jugada mestra de Microsoft, ja que significarà una important millora per al ja consolidat Game Pass, però també de cara als videojocs exclusius o interns, un dels vessants que més s’ha criticat de Xbox durant els últims anys.