Hironobu Sakaguchi decidí fundar l’any 2004 el seu propi estudi i deixar enrere la saga que va impulsar la seva carrera dins el món del videojoc: Final Fantasy. Mistwalker ha desenvolupat videojocs que han marcat milers de jugadors i jugadores; Lost Odyssey, Blue Dragon, Archaic Sealed Heat o The Last Story són alguns dels més estimats dins la comunitat. La majoria dels seus títols es van estrenar durant la generació de Wii, PS3, Xbox 360, Nintendo DS i PSP, però des d’aleshores no n’hem sabut gaire més exceptuant un parell de jocs per a dispositius mòbils.

El 2006 vam veure com Lost Odyssey enamorà la comunitat: un personatge immortal que ha viscut mil-i-una penúries, que ha vist morir moltes persones estimades i que ha de continuar resolent els enigmes de la seva pròpia vida. Xbox necessita més videojocs de rol japonesos; encara que hi arriba algun com Tales Of Arise o Shining Ressonance Refrain, encara és un punt feble de la consola. Sent d’aquesta manera i tenint en compte que Mistwalker ja ha treballat amb Xbox de manera exclusiva, com és que no hi ha hagut res de nou en tota aquesta generació?

Podem pensar que els seus videojocs no van vendre gaire bé o no van interessar, però alhora veiem que molta gent demana Lost Odyssey o Blue Dragon per a PC, per exemple. De fet, investigant una mica, trobem que Lost Odyssey realment va ser un supervendes, sobretot després que s’inclogués dins del programa de compatibilitat d’Xbox One. Per manca d’interès no serà, doncs.

Moltes vegades he esperat veure el logotip de Mistwalker en qualsevol presentació. Tot i no ser un estudi tan mediàtic com altres pesos pesants, té un prestigi immens gràcies a videojocs que ja es consideren de culte dins de la indústria i del gènere del rol japonès. De la mateixa manera que amb estudis com Level- 5, Platinum Games, Atlus o Grasshopper Manufacture, qualsevol videojoc que anunciés Mistwalker crearia una expectació especial, sobretot si es tracta d’un exclusiu.

Si bé és cert que Mistwalker va estrenar Terra Wars per a dispositius mòbils l’any 2014 i que actualment està treballant en Fantasian, el qual sortirà en exclusiva a iOS i estarà inclòs dins de l’Apple Arcade, crec que és un estudi que pot donar molt més de si. Així doncs, m’hagués agradat veure el segell de Mistwalker en qualsevol projecte ambiciós enfocat a PC o consoles d’aquesta generació.

mistwalker fantasian

Amb una mica de sort, tindrem notícies en no gaire temps. Què creieu que planeja Mistwalker? Segur que a molts de nosaltres ens agafaria un atac de cor si de sobte apareix en algun dels esdeveniments digitals de videojocs d’aquest estiu. I si mai n’havíeu sentit a parlar, ja teniu excusa per comprovar pel vostre compte si els nostres elogis estan justificats.