Portàvem molt temps esperant un Nintendo Direct. Fins ara, la gran N ens havia anat deixant amb la mel als llavis. Primer n’hi va haver un centrat en Animal Crossing: New Horizons; més tard, un altre sobre videojocs independents. Semblava que no arribava el plat principal, però per fi el tenim a taula. Això sí, amb una ració menys abundant del que estem acostumats. I és que Nintendo ens l’ha tornat a jugar; sense cap tipus d’avís, ha publicat un Direct (sense ser en directe) amb l’afegitó “Mini” que engloba els videojocs que aterraran a Switch des d’ara fins a l’estiu. Un compendi que, sense ser una bomba quant a exclusius, creiem que ha resolt prou bé la fam de novetats.

Les grans sagues, a Switch

És ben cert que Nintendo, històricament, ha pres decisions que no tenen gaire sentit. Com pot ser que mai haguem pogut jugar a franquícies com Bioshock, Xcom, Borderlands, Dead Space, entre d’altres? Durant l’època de la Wii, i encara que la consola acabés amb un catàleg extraordinari, ens van faltar quasi totes les grans sagues d’estudis de tercers.

Doncs bé; avui, els que volíem veure aquestes grans franquícies que marcaren la setena generació, estem de sort. Diverses IP de 2K arribaran a Nintendo Switch a partir del 29 de maig. Borderlands i Bioshock les rebrem en forma de col·lecció, mentre que d’Xcom només en tindrem la segona part.

Per altra banda, també s’estrenarà Catherine: Full Body. Aquesta versió no tindrà novetats ni extres per a Nintendo Switch, però sí que inclourà l’expansió; és la mateixa que va llançar Atlus per a PSVita, PS4 i PC. Doneu-li una ullada si no hi heu jugat, ja que es tracta d’un títol únic, marca de la casa japonesa.

Novetats exclusives

Si d’una cosa pot fardar la gran N és de tenir una pila d’exclusivitats que només es poden jugar a les seves consoles. Avui hem un dels seus pesos pesants: Bravely Default 2. Ens han ensenyat algunes de les novetats, com ara un vídeo amb el funcionament del sistema de combat (no canvia gaire dels originals de 3DS). També ens han fet un tastet de l’estil gràfic, artístic i de la bellesa que transmet.

Per sort o per desgràcia, aquest Direct “Mini”, serà també un problema per a les nostres carteres. I és que també hem vist algunes novetats de Xenoblade Chronicles: Definitive Edition. Què ens diríeu si poguéssiu jugar-hi amb un canvi bastant dràstic, una banda sonora re-gravada i amb contingut extra? Segurament ja esteu llençant els bitllets a la pantalla. No pareu si és així, ja que encara no hi és tot: també s’ha anunciat una edició física col·leccionista que inclourà una caixa metàl·lica, un pòster reversible, la banda sonora en format físic i una capsa física exclusiva. Gens malament, oi? Aneu estalviant fins al 29 de maigJa podeu córrer si voleu la vostra!

Nintendo Direct Mini Xenoblade

I què seria del món dels videojocs sense SEGA? És ben clar que no seria el que és ara sense les seves IP. Si no esteu gaire al corrent, l’any passat, de manera sobtada, vam saber que s’estava re-editant una versió de Panzer Dragoon. Doncs bé, ja el tenim disponible! No us podeu perdre aquesta saga clàssica que marcà l’època dels 32 bits. Ara bé, si el voleu en format físic haureu d’esperar una mica més.

Per altra banda, han fet esmenta de continguts extra de videojocs que ja s’han estrenat. Ring Fit Adventure n’ha estat el primer: ha rebut una actualització en la qual haurem de seguir el ritme amb el nostre cos i amb el nostre acompanyant durant l’aventura, l’anell de fitness. Hi ha peces d’Splatoon, The Legend of Zelda: Breath Of The Wild o Super Mario Odyssey. A més a més, s’han afegit algunes novetats al mode principal. En definitiva, teniu moltes hores de joc per davant!

Smash Bros. ha aparegut a les pantalles i hem saltat automàticament de les cadires. Ens han anunciat que el pròxim lluitador/a del nou passi de temporada serà un personatge d’Arms, però no ens l’han revelat. Això sí, sabem que sortirà durant el mes de juny i que, de passada, els usuaris i usuàries del servei en línia de Nintendo jugar gratuïtament a Arms fins a mitjans d’abril.

Pokémon tampoc podia faltar a la cita. Ens han parlat una mica més sobre els DLC i el que podrem trobar a l’Illa de l’Armadura. Si la visitem, ens donaran una criatura molt peculiar que ens permetrà accedir a una de les dues torres d’entrenament: la Torre de l’Aigua o de l’Ombra. Segons quina sigui la nostra decisió, la criatura rebrà una habilitat o una altra. Per si no fos prou, també s’afegiran nous accessoris per vestir al nostre personatge i habilitats Gigamax pel nostre inicial.

Encara n’hi ha més

Si us pensàveu que la cosa s’acabava aquí, estàveu molt equivocats. Ens han ensenyat un recopilatori d’alguns jocs que arribaran aviat a Switch: Minecraft Dungeons, The Legend Of Heroes: Trails Of The Cold Steel 3 (30 Juny), Warhammer 40.000, Mr. Drilled, Fuser, Burnout Paradise, Saint’s Row 4

Hem de fer una esmena especial a Ninjala, un trepidant títol multijugador en línia on controlarem un Shinobi que posseeix unes habilitats flipants; crear unes bombolles de xiclet per anar més ràpid, fer-nos invisibles i agafar per sorpresa els rivals… El podrem jugar gratuïtament a partir del 27 de maig!

No ens podem oblidar tampoc de 51 Worldwide games, un recopilatori de 51 jocs clàssics com el 3 en ratlla, Mahjong, dames… 51 títols amb els quals podrem competir contra la màquina, en local o en línia. Si us agraden els jocs de taula, esteu d’enhorabona.

De moment, això és tot (que no es poc). És molt possible que Nintendo encara tingui més cartes sota la màniga, sobretot dels seus grans exclusius. Fa la pinta que les han retallat d’aquesta presentació per revelar-les quan millori la situació d’alerta sanitària mundial. Tot i això, hem quedat prou satisfets. Què us ha cridat més l’atenció de tot el que us hem explicat?