On les paraules fallen, la música parlaHans Christian Andersen

És innegable que la música forma part de les nostres vides. Molts i moltes de nosaltres estaríem perduts i perdudes en aquest món de bogeria si no existís aquest art que ens accelera el cor, el cos i la ment. I una vegada més, els videojocs hi tenen molt a dir; hi ha títols excel·lents, sobretot els que tenen com a principal objectiu seguir el ritme i perfeccionar la nostra marca. Com a fanàtic d’aquest gènere, vull compartir amb vosaltres els videojocs musicals que més m’han agradat al llarg dels darrers anys. Música, mestre!

Colorful Voice

En primer lloc vull parlar-vos d’una obra que m’ha deixat sense paraules i, com bé diu la cita inicial, aquí és on la música guanya protagonisme. Voez és un joc desenvolupat per Rayark i distribuït per Flyhigh Works. Es tracta d’una aventura rítmica disponible a iOS, Android i Nintendo Switch. L’objectiu i gameplay són ben simples: prémer el botó correcte cada cop que caigui una nota musical.

Hi ha diversos nivells de dificultat, així com uns quants tipus de notes que hem de tenir en compte a l’hora de jugar. També podem decidir a quina velocitat volem que baixin les notes. Compta amb un munt de gèneres musicals i nivells de joc adaptats a tot tipus de públic. No us podeu perdre aquest joc si voleu passar una estona vídeomusical apostoflant.

Game Freak no només fa Pokémon!

Game Freak sempre està en boca d’algun que altre (segurament malhumorat) fanàtic de la saga Pokémon. L’empresa va començar els seu periple amb la NES el 1989 i ha desenvolupat videojocs tant per Nintendo com per Playstation i SEGA.

Potser no és el més reconegut de l’estudi, però us volem recomanar HarmoKnight, un títol exclusiu de 3DS en dues dimensions en el qual haurem de recollir les notes musicals que hi ha repartides pel camí i encertar cops als enemics amb el nostre bastó mentre seguim el ritme que ens proposa cada nivell.

La mala notícia és que només està disponible en format digital però, si això no us suposa un problema, ja esteu tardant en gaudir d’aquesta excitant i reptadora aventura musical.

Només apte pels genis

Una de les franquícies musicals que sempre m’ha fet perdre el cul per jugar-hi ha estat sens dubte Taiko No Tatsujin, una saga que neix el 2001 a les màquines arcade que tenia la genial particularitat d’haver-se de jugar sí o sí amb els tambors taiko i les seves baquetes.

Creada per Namco, la saga ja compta amb un fotimer de videojocs. Haurem d’encertar les notes musicals que surtin a la pantalla quan estiguin just a sobre del cercle. Hi ha notes vermelles, blaves i algunes grogues; cadascuna s’ha de tocar en una zona diferent del tambor i d’una o altra manera.


El repte de la simplicitat

La llista segueix amb Musynx. Es tracta d’una obra al més pur estil Guitar Hero o Tap Tap Revenge, però amb cançons pròpies de la cultura oriental. Amb un repertori extraordinari, haurem de prémer el botó correcte quan toca. El nostre HUB es divideix en quatre o més columnes i a cada una li pertany un botó del comandament. Senzill, oi? No us refieu, que és tot un repte!

La bona notícia és que hi ha gèneres per a tots els gustos: des de Vocaloid, passant per peces que recorden més a la vessant tecno o house, rock, fins a melodies que podrien estar dins d’un videojoc de rol o aventures. De la mateixa manera que amb Voez, si us agrada la música, deixeu que ella parli per vosaltres; és un imprescindible!

La tarima és vostra!

Hatsune Miku és un personatge altament conegut (sobretot al Japó), però ja ha rebut cert protagonisme a occident. De fet, ara farà ben poc, més de 3000 persones van assistir a un concert hologràfic celebrat a Barcelona. SEGA i Crypton Future Media saben que un personatge així no es podia quedar sense la seva saga de videojocs. Hatsune Miku: Project Diva neix al 2009 sota la premissa de ser un títol fresc i que farà els somnis realitat de tothom qui busca un bon joc musical.

Cançons, ball, carisma, ritme, molts temes musicals, uns quants personatges que podem escollir, progressió i una jugabilitat agradable són els ingredients necessaris per fer d’aquesta icona la reina dels videojocs musicals. De debò, passareu moltes hores davant la pantalla si us crida l’atenció el tràiler.

Aquí acaba aquesta petita llista musical. Què us ha semblat? Us ha cridat l’atenció alguna de les meves propostes? Si és així, ja em direu si les passeu magres o us convertiu en grans mestres!