Nintendo ha tornat a signar una nova presentació espectacular sota l’etiqueta Indie World. El cert és que acostumem a fer servir la paraula indie a tort i a dret, però cada vegada podem assenyalar amb menys seguretat quin videojoc ho és i quin no. Evidentment, hi ha criteris bàsics com la inversió econòmica i la transcendència de l’estudi. Tot i això, s’està gestant una fornada de títols que, si ens diguessin que són grans produccions de la gran N, ens ho creuríem sense dubtar.

Entre els destacats us sonaran obres com Street Of Rage 4, Axiom Verge 2, Dauntless o Sports Story. Doncs bé, això només és el principi. Us expliquem tot el que ha donat de sí la presentació.

Us heu imaginat mai què en sortiria de fusionar dos gèneres de videojocs? Quina combinació us semblaria més apropiada? Plataformes amb RPG? Un trencaclosques conduït per una novel·la visual?Potser una mescla més natural com lluita i aventura? Doncs deixa d’imaginar i segueix la pista de SuperMash (Digital Continue). Podreu gaudir d’aquest original i esbojarrat títol a partir del pròxim maig.

Team 17 vol recordar-nos que un dels propòsits de Switch és jugar en companyia. The Survivalists és un títol en el qual podrem jugar amb tres persones més dins del mode cooperatiu amb un únic objectiu: sobreviure. Si us va agradar The Escapists, aquest us transmetrà el mateix carisma i humor que sempre ha caracteritzat els projectes de l’estudi.

També hi ha lloc per obres menys desenfadades. Dreamscaper narra la història d’una noia que pateix una depressió i ha d’enfrontar-se als problemes de front. L’haurem d’ajudar a millorar i a resoldre els seus conflictes interns. Si us veieu capaços, arriba a Switch a principis d’any com a exclusiu temporal.

Indie World - Dreamscaper

L’amor no només ha d’estar destinat a sers humans o animalons; les armes també en volen! Boyfriend Dungeon mescla un videojoc de cites amb un de masmorres d’una manera senzilla que, pel que hem vist, resol moltes facetes del títol d’una manera extraordinària.

Indie World - Boyfriend Dungeon

No contents amb tot això, Nintendo ha mostrat videojocs com Greamlight, un metroidvania en tota regla amb un estil clàssic i Blake ‘n Witch, un títol festiu amb el qual podrem fer bogeries amb tres amics més i cooperem per assolir un objectiu comú.

Tot i això, SkateBIRD, de la mà de Glass Bottom Games, és un del que més ens ha agradat. Sí, és el que sembla: un videojoc on un ocellet descobreix i domina tots els trucs del seu monopatí. Una proposta que s’allunya del concepte més que cremat dels Tony Hawk i altres obres més o menys clòniques. Desafortunadament, haurem d’esperar fins a finals de l’any vinent.

Per acabar aquesta nova edició de l’Indie World, també ens han cridat l’atenció obres com Oddworld: Stranger’s Wrath, Murder by Numbers, Sail Forth o The Talos Principle: Deluxe Edition. Segur que en sentiu molt a parlar quan s’apropin els seus llançaments. De tota manera, us animem a repassar la presentació sencera o a donar una ullada al recull via fil de Twitter dels companys/es de Nintenhype. Amb quin us quedaríeu si n’haguéssiu de triar només un?