Nintendo està remuntant un any que fins fa ben poc havia estat decepcionant quant a novetats i llançaments a curt o mitjà termini. Com qui estudia el dia abans de l’examen, ens està oferint un seguit de presentacions bastant convincents per acabar 2020 amb un bon sabor de boca. Primer va ser el Super Mario Direct, després l’anunci de la preqüela de Zelda: Breath of the Wild i ara un Nintendo Direct Mini: Partner Showcase amb algunes sorpreses força interessants.

Capcom es posa les piles

El Direct ha començat anant al gra amb l’anunci i el primer tràiler de Monster Hunter: Rise, una nova entrega de la famosa saga de rol i acció de Capcom. Sembla que s’inspirarà en Monster Hunter Portable 3rd (un videojoc de PSP que només es va estrenar al Japó), així que podem esperar una ambientació oriental. Combinarà l’exploració de món obert amb la verticalitat de la quarta entrega de 3DS, mentre que hi haurà més possibilitats de combat aeri i una montura que ens acompanyarà durant l’aventura.

Monster Hunter: Rise s’estrenarà el 26 de març de 2021 en exclusiva a Nintendo Switch, però poc després ho farà també la segona gran sorpresa de Capcom; Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin arribarà l’estiu vinent. Aquesta sèrie spin-off va néixer a 3DS i es caracteritza per una narrativa més profunda, un sistema de combats per torns, col·lecció de criatures i millora d’habilitats especials.

El Disgaea més bufó

Sabíem que estava de camí un nou Disgaea, però no esperàvem veure’l en acció per primera vegada en un Direct Mini. Disgaea 6: Defiance of Destiny arribarà a Nintendo Switch l’any vinent, probablement amb exclusivitat temporal a Occident, ja que a hores d’ara només s’ha confirmat una versió de PS4 pel Japó.

A falta de conèixer més detalls, Disgaea 6 promet una història amb l’humor marca de la casa, però també novetats com el mode Super Reincarnation, ajustaments de dificultat i la possibilitat de superar el nivell 9,999… Quina bogeria! Per si no fos prou, s’ha presentat una edició física de col·leccionista que enamorarà als fanàtics de la saga. Això sí, ens costarà gairebé 100 euros.

Ori i més sorpreses

Monster Hunter i Disgaea han estat els anuncis més mediàtics, però aquest Nintendo Direct Mini: Partner Showcase ha deixat caure altres sorpreses com Fitness Boxing 2 (4 de desembre), Sniper Elite 4 (hivern 2020), Balan Wonderworld (26 de març) o Rune Factory 5 (2021). Ara bé, la notícia més sonada ha estat l’estrena immediata de Ori and the Will of the Wisps, juntament amb una preciosa edició física que inclourà també Ori and the Blind Forest; sembla que hi ha feeling entre Nintendo i Microsoft!

Per acabar, també hem vist tràilers d’altres videojocs independents que arribaran relativament aviat a Nintendo Switch, com ara Empire of Sin, The Long Dark, Hades i una edició física de PGA Tour 2K21.

nintendo direct mini ori collector

Sense cap mena de dubte, les últimes presentacions de Nintendo ens estan deixant un bon sabor de boca. Ara bé, no entenem per què les han fragmentat tant sota aquest format “mini”, un afegitó que per si sol sembla negatiu. Per sort, això només pot significar que tard o d’hora hi haurà un Nintendo Direct dels grans; si no es així, no hi hauria cap raó per fer aquesta diferenciació.