Nintendo és una capsa de sorpreses. Tant està callada gairebé mig any com et deixa anar dues bombes sense avisar en menys d’una setmana. Si fa uns dies presentaven un munt de videojocs i productes amb motiu del 35è aniversari de Super Mario Bros., avui han anunciat Hyrule Warriors: Age of Calamity, una nova entrega de la saga spin-off de Zelda que actuarà com a preqüela de Breath of the Wild. Així doncs, podrem reviure en primera persona aquell Gran Cataclisme perpetrat per Ganon fa cent anys mentre esperem l’aclamada seqüela, anunciada durant l’E3 2019.

Tot i ser una preqüela de Breath of the Wild, cal destacar que es tractarà d’un videojoc amb un estil força diferent. De la mateixa manera que les anteriors entregues de Wii U o 3DS (reeditades a Switch), serà un musou de cap a peus, amb grans batalles campals i molta més acció en pantalla: “L’enfrontament entre el Regne d’Hyrule i Ganon cassa perfectament amb l’estil de Warriors, caracteritzat per batalles contra grans exèrcits”, ha explicat el productor de la saga Zelda, Eiji Aonuma.

No obstant això, sembla que Koei Tecmo ha volgut anar més enllà del típic musou per aconseguir recrear amb fidelitat els fets del Gran Cataclisme: “Les entregues anteriors d’Hyrule Warriors estaven plenes de convencions de la saga Zelda, però Breath of the Wild va trencar amb la majoria d’elles. Age of Cataclism s’està desenvolupant amb l’estreta col·laboració de l’equip de Zelda en aspectes com les mecàniques de joc, gràfics, ambientació o diàlegs”, ha explicat el seu productor, Yosuke Harashi.

Així doncs, a més a més de les batalles d’u contra mil que caracteritzen als musou, podem esperar pinzellades d’aventura i exploració, tot i que evidentment no hi haurà la llibertat de Breath of the Wild. Aonuma assegura que transmetrà l’experiència de les batalles del Gran Cataclisme que no es van mostrar al joc original. Finalment, ha revelat que s’estrenarà el 20 de novembre de 2020.