Bandai Namco és una desenvolupadora molt polivalent. Ha creat i integrat un munt de marques o sagues i les ha sabut aprofitar; no sempre l’encerta, però cal reconèixer que persistència i ganes de sorprendre no li falta. Una d’aquestes apostes reeixides és Taiko No Tatsujin, una sèrie de videojocs que no ha arribat gairebé mai per les nostres terres, però que sempre ha deixat petjada quan hem tingut l’oportunitat de jugar-hi. Fa un parell d’anys va localitzar el seu últim videojoc de la franquícia per a PS4 i Nintendo Switch; cada edició inclou una sèrie de diferències com alguna cançó o personatges exclusius. Però per què és tan especial aquesta saga?

Taiko No Tatsujin és una de les marques pioneres i una de les més reconegudes dins de l’àmbit dels videojocs musicals. Un dels factors que heu de tenir en compte és que els seus videojocs es dirigeixen al públic oriental, per tant hi ha un fotimer de cançons japoneses o, si més no, pròpies de la cultura asiàtica. La jugabilitat és ben senzilla: hi ha dos colors predominants, blau i vermell; quan la nota arribi a la zona de precisió, haurem de prémer el botó que correspongui segons el color o el tipus de nota.

taiko no tatsujin

De fet, s’hi pot jugar també amb un tambor especial i les seves baquetes (de fet, creiem que val molt la pena per l’experiència que proporciona). De tota manera, amb aquestes noves versions del joc, podeu jugar com si tinguéssiu el tambor davant gràcies als sensors de moviment dels comandaments, així que no perdeu del tot l’experiència original. Ara bé, si sou més classicots i classicotes, podeu jugar-hi amb qualsevol els botons analògics de tota la vida.

Entre el repertori de cançons trobareu peces com Cruel Angel’s Thesis (Evangelion), ZenZenSense (Your Name), How Far I’ll Go (Moana), Yokai Watch, Alola! (Pokémon), We Are! (One Piece), Jump Up, Super Star! (Super Mario Odyssey), Cha- La Head- Cha- La (Bola De Drac) o un dels temes principals d’Splatoon 2. Evidentment, n’hi ha moltes més; aquestes només són algunes de les més representatives o conegudes pel públic occidental.

Taiko No Tatsujin és una saga que no us podeu perdre, sobretot si us agraden els videojocs rítmics. Trobareu uns quants modes de joc (competició, minijocs o pràctica lliure…), un fotimer de contingut per desbloquejar i un munt d’hores de joc. Com de bé ens ho passem nosaltres amb el tambor!