Electronic Arts sap com esprémer al màxim algunes de les seves franquícies. Els Sims en són un clar exemple; no només hem conegut a la saga clàssica, sinó també un munt de spin-off i, per descomptat les expansions (algunes millors que altres) que de ben segur us han fet passar per caixa (no en som l’excepció). En aquest dotzè capítol posaré sobre la taula una sèrie de videojocs dels quals no se n’ha parlat mai gaire, però que jo he gaudit un fotimer de vegades. Estic parlant de My Sims, estrenat l’any 2007 a Nintendo Wii i Nintendo DS (jo us parlaré de la versió portàtil).

Només encendre la consola i donar pas a la introducció ens adonem que és un títol que entra pels ulls; visualment molt agradable, amb uns models de personatges desenfadats (com pot ser el cas també d’Animal Crossing) i amb una selecció de colors molt en la línia de la tònica del que ens proposa el joc. Alhora, presenta algunes mecàniques recurrents en aquest tipus de propostes: un nouvingut o nouvinguda que s’ha d’integrar i viure en comunitat. A mesura que anem jugant, veiem com My Sims ens presenta un món virtual prou aconseguit i creïble per l’època: horari dia i nit, diverses zones per accedir, activitats canviants segons el moment i uns veïns i veïnes amb qui crear vincles.

A més a més, li hem d’afegir la formula Sims; això vol dir que podrem vestir el nostre alter ego pixel·lat de la manera que volguem, anar a pescar, personalitzar la nostra casa o simplement anar a fer un tomb per la ciutat. I si amb tot això encara us arribeu a avorrir, sempre podeu anar a la pista de pàdel o practicar algun esport extrem; aquí ja entren els gustos de cadascú.

Us podem assegurar que My Sims és un videojoc que escau a tothom d’una o altra manera; estem segurs que us traurà un somriure o, si més no, gaudireu del tranquil i embriagador món en el que ens permet viure. A més a més, no és un videojoc difícil d’aconseguir a aquestes alçades. Recorda que fa temps vam fer un llistat de recomanacions de videojocs ideals per desconnectar, així que doneu-li una ullada si us interessen aquesta mena de propostes.