Hi ha videojocs que ens atrauen més que altres. Alguns són més afins a la nostra manera de ser, altres ens criden l’atenció per la seva estètica o estil artístic. En aquesta línia sempre m’han captivat els videjocs d’aventura que s’acosten al cartoon, com Fantasy Life, Dragon Quest Builders, Little Town Hero i el protagonista d’avui: Ever Oasis. Desenvolupat per Grezzo, l’estudi de Koichi Ishii (creador de la longeva saga Mana), estem davant d’un altre títol ben atípic i sorprenent.

Ever Oasis és un videojoc exclusiu per a Nintendo 3DS en el qual haurem de salvaguardar un oasis d’unes forces malignes, així com cuidar als seus habitants i la seva economia. Per mantenir sa l’oasis, haurem de complir un fotimer de missions diferents i bastant entretingudes: recollir certs ingredients que ens demanin els habitants, explorar alguna que altra masmorra o fer-nos càrrec del nostre hort. Els nostres pobladors (o alguns d’ells) seran els encarregats i els gerents de les seves pròpies botigues: n’hi haurà de catifes, de fruita i altres tipologies que millor deixo que descobriu vosaltres.

Ever Oasis

Mantenir contents a aquests emprenedors i emprenedores també serà una de les nostres tasques. Haurem de comprovar el seu nivell de felicitat i intentar ajudar-los sempre que poguem per millorar alhora el nivell general del nostre oasis. A mesura que anem completant les missions i més gent vingui a viure al nostre poblat, l’oasis creixerà i desbloquejarem noves un munt de possibilitats noves.

També hi ha una forta influència de RPG clàssic, ja que passarem molta estona enfrontant-nos a enemics i bèsties enormes. Amb un polit sistema de combat d’acció en temps real i un munt d’opcions a l’hora de seleccionar als nostres aliats i aliades, fer front a aquestes amenaces resulta una activitat molt divertida, gràcies també a un punt estratègic força interessant amb el qual podreu experimentar.

A tot això li hem de sumar un apartat gràfic ben bufó i unes missions complementàries no gaire complicades que arrodoniran una experiència agradable on acompanyarem el nostre protagonista i la seva colla per fer del lloc on viuen un paradís que s’allunyi dels enemics i doni la benvinguda a tothom. Ara mateix el podeu trobar per menys de 20 euros en edició física, però intuïm que ben aviat serà d’aquells videojocs difícils de trobar a un preu raonable. No us ho penseu dues vegades!