Avui us vull recomanar un altre videojoc que personalment crec que no ha tingut la repercussió que es mereix. Parlo de Shadow Tactics: Blades of the Shogun, un videojoc del desembre de 2016 desenvolupat per Mimimi Games i editat per Daedalic Entertainment. Si us animeu a jugar-hi, de seguida comprovareu que es tracta d’un joc tàctic, de sigil i estratègia; els qui ja tenim una edat no podrem evitar pensar en el gran Commandos (Pyro Studios) de finals dels noranta, ja que desprèn la seva essència per totes bandes.

Ambientat en el Japó feudal de 1615, us asseguro que aquest videojoc posarà a prova la vostra paciència amb missions molt llargues i extenses d’entre una, dues i fins i tot tres hores. Gaudirem d’un gran disseny de personatges i uns escenaris plens de detalls mentre controlem fins a cinc protagonistes, cadascun amb les seves habilitats úniques que haurem de combinar amb intel·ligència si volem avançar en la història.

Shadow Tactics: Blades of the Shogun

Controlarem en Hayato, un ninja amb molt de carisma; en Mugen, un poderós samurai; l’Aiko, una mestra del camuflatge i la distracció; la Yuki, especialista en posar paranys i esquers; i en Takuma, que ens ajudarà en les llargues distàncies amb un fusell de franctirador. Haurem de calcular amb exactitud tots els nostres passos, ja que al més mínim error salten les alarmes i en el 99% dels casos significa morir, així que és important guardar la partida sovint. De fet, el mateix joc ens posa un temporitzador en pantalla per recordar-nos el temps que portem sense guardar la partida.

Disposem també del mode ombra, una funció que ens permetrà registrar una acció per cada personatge perquè les executin tots alhora; així podrem eliminar diversos enemics simultàniament i evitar que donin l’alarma que tants maldecaps ens provoca. He de dir que el control amb comandament és una mica confús, així que recomano utilitzar el ratolí i el teclat de tota la vida si el jugueu des del PC.

Per acabar, cal destacar que la interfície està disponible en espanyol, però les veus només podem posar-les en anglès o japonès. Reconec que no és un videojoc per a tothom, ja que té un ritme molt pausat i requereix moltíssima paciència, però el recomano sense cap mena de dubte. A hores d’ara, podeu trobar Shadow Tactics: Blades of the Shogun a PC, PlayStation 4 i Xbox One al molt raonable preu de 5’99€.