Aquest no us l’esperàveu, eh? Ja sabem què podeu estar pensant, però si em llegiu una mica més potser us endueu una bona sorpresa. Per si mai havíeu sentit a parlar d’aquest videojoc, Hamtaro Ham Ham Heartbreak (desenvolupat per Pax Softnica i distribuït per Nintendo) es va estrenar a Gameboy Advance el 27 de juny. Estem davant d’un fantàstic títol en el qual haurem de vèncer un animaló que vol trencar les parelles felices del món de Hamtaro, sempre acompanyats d’uns gràfics maquíssims i una banda sonora magnífica.

El nostre protagonista desperta violentament després d’haver patit un malson on hi veu un hàmster que trenca els cors de les parelles, provocant que se separin i s’enfadin entre ells. Una hàmster anomenada Harmonia ens encomanarà ajudar aquestes parelletes i aixafar-li els plans al culpable.

Hamtaro Ham Ham Heartbreak

Així doncs, haurem d’investigar tots aquests successos. Podrem recórrer un munt d’escenaris (una platja, una casa fantasmagòrica, una jungla, un parc d’atraccions…) on haurem de complir certes tasques. No obstant això, la gràcia del joc rau en posar-nos en el paper dels nostres protagonistes hàmsters, de tal manera que haurem d’utilitzar el seu vocabulari, així com tot tipus d’accions que serviran per comunicar-nos, resoldre incògnites i avançar en la trama.

Per exemple, si ens toca fer una missió i hem de parlar amb algú, el podrem saludar (Hamha!), però potser amb aquesta paraula no esbrinem allò que volem saber, així que és molt possible que haguem de buscar algú que ens ensenyi per accident les paraules o accions que necessitem. També podrem interactuar amb l’entorn i aprofitar-ne certes característiques segons on estiguem.

En definitiva, Hamtaro Ham Ham Heartbreak és un videojoc molt divertit que us farà riure de valent amb les situacions esbojarrades que planteja. Hi ha un bon grapat de jocs de Hamtaro per a les portàtils de Nintendo, però no deixeu escapar aquesta fantàstica aventura de Gameboy Advance.