Els videojocs basats en esports acostumen a seguir un model repetit, mastegat, digerit i evacuat un munt de vegades. Tenim títols excel·lents dins del gènere, però són poques les ocasions en què hem pogut jugar-ne algun que es desmarqui de l’habitual caràcter competitiu. No obstant això, avui volem destacar una de les excepcions; amb una història plena de moments memorables i altres característiques atípiques, Golf Story és una proposta original i entretinguda que us donarà molt més que unes partidetes arcade: Avui dia, per estar a l’altura dels millors jugadors, no només has de ser capaç de seguir-los el ritme dins del camp, sinó també apanyar-te-les fora.

Demostra el que vals

Amb uns gràfics meravellosos d’estil pixel art, uns colors vibrants, una càrrega humorística constant i un to desenfadat, l’estudi Sidebar Games vol que arribem al cim passant-nos-ho bé. No has de ser Fernando Almeida (si no el coneixeu, feu una cerca ràpida i flipareu) per jugar a Golf Story; tothom pot ser un gran mestre d’aquest esport gràcies a la seva jugabilitat arcade combinada amb pinzellades subtils de rol.

Els controls són intuïtius i senzills, permetent-nos gaudir d’aquest esport sense que ens haguem de trencar gaire el cap. Moltes de les tasques que us donaran com a obligatòries són realment originals. Per exemple, haureu de fer rebotar la pilota sobre la closca d’unes tortugues d’un llac; si aconseguiu que arribi a terra, haureu superat la prova. Com veieu, no només es tracta de fer entrar la pilota pel foradet.

El joc ens proposa fins a 8 localitzacions ben diferents, cadascuna amb el seu terreny, erosió, textures i humitat; sereu davant d’un nou repte cada vegada que sortiu de l’escenari anterior. Durant l’aventura coneixereu amics, enemics o rivals; tots evolucionaran i milloraran constantment, així que no us podreu quedar massa enrere. Podrem millorar el nostre equipament i, quan pugem de nivell, també podrem augmentar les nostres estadístiques; escolliu les que s’adaptin millor a la vostra manera de jugar.

A mesura que avanceu, les possibilitats s’eixamplaran. Notareu que la corba de dificultat és precisa i adequada; no necessitareu deixar-vos-hi la pell, però sí que haureu de millorar i polir les vostres habilitats si voleu superar tots els obstacles. Per si no fos prou, en certs moments podreu fer petites proves que no pertanyen al món del golf, com una de disc volador o curses de cotxes teledirigits. Així doncs, no tindreu temps d’avorrir-vos; sempre trobareu tasques diferents i entretingudes.

En definitiva, estem davant d’un títol que agradarà a gairebé tothom gràcies al seu fantàstic estil visual, la seva jugabilitat arcade i una història més que interessant, però sobretot a la originalitat a l’hora d’exprimir les possibilitats del golf, deixant-nos amb escenes d’allò més esbojarrades. L’únic retret que li podem fer és que només està disponible en anglès però, si no us suposa un problema i teniu una Nintendo Switch, us el recomanem fermament. És un gran videojoc per menys de 15 euros.