Avui us vull parlar d’un videojoc que, si bé és cert que ja té uns anyets, no ha deixat de ser una joia que val la pena recordar de tant en tant. Us parlo de Brothers: A Tale of Two Sons, una aventura de puzles i plataformes desenvolupada per Starbreeze Studios i publicada per 505 Games l’any 2013. És per a un sol jugador i relativament fàcil, però amb una proposta força diferent, un aspecte visual bonic i molt cuidat des d’una perspectiva en tercera persona.

Una de les particularitats d’aquest videojoc és que haurem de controlar alhora els dos germans de la història amb els dos joysticks; el germà gran l’esquerre i el petit amb el dret, combinant-los amb els gallets corresponents a cada palanca per executar les accions. Amb el germà gran podrem utilitzar palanques o ajudar l’altre a accedir a llocs elevats, mentre que amb el petit podrem passar entre barrots estrets o llançar cordes perquè el gran també pugui arribar-hi.

Així doncs, progressarem controlant els dos germans alhora mentre resolem trencaclosques no gaire complicats; serà habitual distreure un PNJ agressiu amb un dels germans mentre amb l’altre avancem o ens enfilem per una paret vertical. A més a més, tots els diàlegs es desenvolupen amb una llengua fictícia, així que la història es transmet només travès d’accions, gestos i expressions.

Parlem d’un videojoc de curta duració i no gaire complex, però és una peça entretinguda i bonica per a tothom qui ens agraden els videojocs independents i diferents. El vaig superar en una tarda i em va divertir i emocionar a parts iguals gràcies a la seva història de fraternitat i superació, de la qual no us faré cap espòiler, ja que penso que s’ha de jugar i no us vull espatllar el final.

  • Brothers: A Tale of Two Sons videojoc
  • Brothers: A Tale of Two Sons videojoc

Desafortunadament, Brothers: A Tale of Two Sons no està disponible en format físic, però el podreu aconseguir en digital a pràcticament totes les plataformes (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Microsoft Windows, iOS, Android i Nintendo Switch) per uns més que justos 14,99€. A què espereu?