Streets Of Rage 4 ha estat tota una sorpresa. Després de 26 anys, Lizardcube, Guard Crush i Dotemu ens porten una nova entrega d’un dels beat ’em up més jugats de l’època; un d’aquells videojocs que feien servir com a excusa els nostres tutors per malparlar del nostre passatemps preferit. Si bé és cert que hi havia altres gegants com Double Dragon o Final Fight, Street Of Rage es proclamà el rei del moment gràcies a un estil visual potent, cartells de neó i carrers plens de busca-bregues on només hi havia caos. Així doncs, amb una renovació visual i uns personatges redissenyats, tornem a recórrer la ciutat amb el propòsit de portar la pau.

Streets of Rage 4 despren i manté tot el que ha caracteritzat la saga des del seu debut. Encara que el disseny i l’estil visual són diferents, la jugabilitat recull el millor de les entregues anteriors; l’equip de Lizardcube ha aconseguit fer-nos sentir el mateix que fa 30 anys. Per si no fos prou, s’hi han afegit algunes mecàniques noves importants, com un sistema de combinacions més elaborat i ajustat als estàndards actuals o altres millores com la possibilitat d’agafar un objecte abans que caigui al terra. Són detalls petits, però sense dubte milloren encara més l’experiència de joc.

Tot són bones notícies: Streets of Rage 4 està disponible a totes les plataformes per un preu molt ajustat, no més de 25 euros. Podem jugar-lo de manera cooperativa i escollir més d’un personatge per la nostra aventura, afavorint la rejugabilitat. Si hi sumem els afegits i les millores que us hem comentat, es converteix en una autèntica joia. Aquesta vegada, no hi ha excusa: estem davant d’un videojoc al qual hi pot jugar tothom a tot arreu. Encara que el llistó estava molt alt gràcies a l’excel·lent feina de SEGA al llarg dels últims 30 anys, aquesta quarta entrega millora tot el que estava establert. Recomanadíssim!