El capítol d’avui el dediquem a la nostàlgia. Què me’n dieu d’un videojoc d’aventures en dues dimensions i mitja, inspirat en els clàssics Castlevania, però amb gràfics, jugabilitat i contingut adaptat als estàndards actuals? Si us emocioneu només escoltar el nom d’aquesta gran saga, aleshores no podeu deixar passar Bloodstained: Ritual Of The Night, un títol d’acció desenvolupat per ArtPlay, l’equip del geni Koji Igarashi, qui va ser precisament productor de Castlevania fins a Lords of Shadow, a banda de treballar més endavant en altres referents com Otomedius Excellent.

Val a dir que el projecte va ser possible gràcies a una exitosa campanya de Kickstarter, aconseguint un finançament de més de 5 milions de dòlars respecte els 500.000 inicials que demanava. Des de la seva presentació fins a la seva estrena van sorgir un munt de problemes (cancel·lació a WiiU, endarreriments, deficiències de rendiment…), però el resultat final ens va deixar amb molt bon sabor de boca.

Ens posarem sota la pell de la Miriam, una noia víctima d’una terrible maledicció que poc a poc cristalitza el seu cos. Haurem de recórrer de dalt a baix un castell esgarrifós amb més d’un centenar de criatures diferents, trobar l’invocador de l’encanteri i derrotar-lo. A més a més, visualment és esplèndid; recrea amb força encert l’art, l’arquitectura i l’ambientació gòtica de l’Anglaterra del segle XVIII.

Així doncs, té tot el que necessitem i molt més: bons nivells de plataformes, personalització de la protagonista, un fotimer d’enemics i ajudants, màgia a dojo, trencaclosques, una bona narrativa amb un bon grapat de secrets per descobrir… De fet, a Bloodtsained se’l coneix de manera popular com el successor espiritual de Castlevania: Simphony Of The Night; es nota que Koji Igarashi hi ha estat al capdavant, ja que comparteixen moltes característiques. De la mateixa manera que el seu germà gran, veureu que la progressió no és lineal; si hi sumem una bona ambientació acompanyada d’una fantàstica banda sonora, ens trobem davant d’un dels millors jocs d’acció de la generació.

Bloodstained: Ritual Of The Night és un videojoc imperdible per a qualsevol fanàtic de la temàtica sobrenatural, però sobretot per qui vulgui reviure amb modernitat una experiència nostàlgica. Us mantindrà tensos, us donarà algunes sorpreses i us enganxarà per saber què passa amb la Miriam i els seus poders. El trobareu a molt bon preu per a PC i consoles actuals; no podem demanar res més!