Square-Enix ens va sorprendre el 2016 amb el llançament de Dragon Quest Builders, un spin-off de la saga força original amb un enfocament més creatiu, de recol·lecció i gestió de construccions. L’any 2019 es va estrenar Dragon Quest Builders 2, una nova entrega per a PC, PS4 i Nintendo Switch que millorava moltes de les carències que presentava la seva predecessora. Aquest segon títol ens deixa gaudir del món de Dragon Quest des d’una perspectiva ben diferent amb un equilibri perfecte entre la construcció més o menys lliure i una aventura d’exploració i de rol.

La seva història és ben típica, però no necessitem més: haurem de derrotar els malignes que volen destruir tothom qui vulgui construir i crear; aquí és on entrem nosaltres. A mesura que avancem anirem desbloquejant objectes, ens trobarem amb nous enemics i companys, tot explorant l’original món que tenim per davant. Veureu que les possibilitats són gairebé infinites: podreu construir un poblat al vostre gust (i als dels vostres acompanyants), buscar els objectes per construir allà on volgueu, lluitar contra els monstres més ferotges de la zona… no hi ha una única manera vàlida de gaudir-lo.

Dragon Quest Builders 2
Dragon Quest Builders 2
Dragon Quest Builders 2
Dragon Quest Builders 2
{"arrow":"true","pagination":"true","speed":"300","autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","loop":"true","mode_bx":"horizontal","slide_to_show_bx":"1","max_slide_to_show_bx":"1","slide_to_scroll_bx":"1","slide_margin_bx":"0","slide_width_bx":"0","start_slide_bx":"0","ticker_bx":"false","ticker_hover_bx":"true","height_start_bx":"false","random_start_bx":"false","caption":"false"}

Sí que és cert que per avançar haureu de complir els requisits obligatoris de la zona, però no són missions gaire pesades. Podreu anar amb vaixell, viatjar amb tren, augmentar els nivells d’amistat amb la resta de personatges, millorar el vostre equipament i descobrir la trama i alguns secrets que amaga la història. A més a més, poc després de la seva estrena van afegir funcions multijugador local i en línia: us podeu reunir amb tres jugadors més per construir cooperativament i compartir les vostres creacions.

En definitiva, si us agrada el rol i l’aventura i teniu una vena creativa per construir o descobrir novetats cada dos per tres, Dragon Quest Builders 2 us anirà com anell al dit. Us recomanem que li doneu una ullada i el proveu, ja que hi ha una demo gratuïta disponible per a totes les plataformes.