Sonic és un personatge veterà i extremadament polivalent. L’eriçó blau de SEGA ha protagonitzat un fotimer de videojocs; alguns seran recordats al llarg de la història per establir les bases dels bons plataformes d’acció, mentre que altres han passat sense pena ni glòria. Avui us porto un d’aquells spin-off del qual se’n parla ben poc: Team Sonic Racing és un videojoc de curses protagonitzada pels personatges, escenaris i ambientació de l’univers de Sonic.

No és pas la primera vegada que Sonic protagonitza un videojoc de curses, però una de les grans virtuts d’aquesta petita subsaga és que continuament afegeixen mecàniques noves. Team Sonic Racing són curses arcade amb totes les lletres, oferint-nos tot el que podem esperar d’un videojoc d’aquesta mena: derrapades, objectes especials, pistes fantàstiques… Tot això no és cap novetat i, encara que el resultat és excepcional, potser penseu que no és motiu suficient com per donar-li una oportunitat (sobretot si sou de Mario Kart de tota la vida). Doncs quedeu-vos una mica més, que la cosa no acaba aquí.

Una de les novetats més interessants de Team Sonic Racing és la possibilitat de jugar en equips de 3, siguin amb personatges controlats per la màquina o amb altres jugadors. I no només es limita a competir en equips, sinó que hi haurà una funció exclusiva: el turbo compartit, una mecànica que ens donarà una velocitat punta superior, permetent que els nostres companys també se’n puguin aprofitar.

Així doncs, si veiem que a un company no li està anant gaire bé la cursa, podem donar-li aquesta acceleració per ajudar-lo. A més a més, guanyarem més punts en el resultat final si tot l’equip acaba en bona posició. Aquest és un punt estratègic important, ja que hem de pensar en equip i no només limitar-nos a la nostra cursa. Serà important utilitzar bé els objectes, conèixer a fons les pistes per aprofitar les zones de turbo o les dreceres i, per descomptat, aprofitar el factor del turbo compartit.

Una altra de les grans virtuts d’aquest videojoc és la possibilitat de personalitzar els nostres vehicles. A mesura que superem les diverses proves, guanyarem punts per comprar peces pels nostres vehicles o colors perquè quedi com més ens agradi. Evidentment, les peces ofereixen bonificacions al cotxe: millor acceleració, més defensa o una recuperació més ràpida.

En definitiva, Team Sonic Racing és un videojoc de curses arcade extraordinari que no només us meravellarà pels seus gràfics, sinó també per aquest punt estratègic en equip i per totes les possibilitats que teniu a l’hora d’escollir què voleu fer o com voleu competir.