Nintendo ho ha tornat a fer. Després de mesos de rumors i silenci absolut (deixant passar l’oportunitat del Direct E3), la companyia japonesa ens ha agafat per sorpresa i ha presentat com qui no vol la cosa un nou model de Nintendo Switch, que s’estrenarà el 8 d’octubre. No s’han complert els pronòstics sobre l’augment de potència, però aquesta revisió portarà novetats com una pantalla OLED més gran i millor àudio. Això sí, també tindrà un preu lleugerament superior.

La principal millora la trobem a la pantalla, que passa de 6,2 a 7 polzades gràcies a la reducció dels marcs. A més a més, serà de tipus OLED, una tecnologia que aconsegueix un alt contrast de negres i colors més vius. Tot i això, la resolució es manté a 1280×720. Alhora, passarà a comptar amb un doble altaveu integrat que ens oferirà un so més nítid quan juguem en mode portàtil.

nintendo switch oled 2021

Pel que fa a la connectivitat, la base inclourà un port LAN per cable que ens permetrà gaudir d’un joc en línia més estable en mode sobretaula. També tindrà més memòria interna, passant de 32 a 64 GB; segueix sent insuficient, però almenys no haurem d’estar desinstal·lant cada dos per tres. Finalment, trobem un peu de suport més gran i ajustable per col·locar la consola en l’angle que preferim.

Nintendo Switch OLED s’estrenarà el 8 d’octubre amb un nou disseny de color blanc i un preu de 350 dòlars respecte els 300 que van costar els anteriors models. Tenint en compte que a nosaltres ens va arribar de sortida per 330 euros, és possible que la xifra s’acosti als 380 euros. Esperem que no.

Aquestes petites millores van polint el concepte original de la consola, que ja s’acosta al model definitiu. Tot i això, encara trobem a faltar funcionalitats com el blueetooth per auriculars o una capacitat més gran de la bateria. Des de la nostra opinió, seria un error apostar per un augment de potència, tal com ja van fer amb New Nintendo 3DS (amb un intent d’exclusivitats que va quedar en una anècdota).