El passat dia 10 d’octubre es va posar en marxa l’esperat nou canal Super3 (SX3), així com una aplicació nativa per a dispositius mòbils i televisors i una pàgina web renovada de dalt a baix. Amb estrenes tan importants com Haikyu!! o Guardians de la nit, sembla que les coses van per bon camí, ja que els primers dies d’emissió ens han donat dades esperançadores quant a l’audiència i l’acollida del públic.

Números rodons

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha compartit algunes dades que obren la porta a un futur audiovisual esperançador: «el dia de l’estrena, el nou SX3 va obtenir 197.000 reproduccions de continguts de vídeo a les plataformes digitals, duplicant amb escreix la mitjana diària de la temporada anterior. També es van registrar 1.771 reproduccions d’àudio en un sol dia».

De la mateixa manera, 255.000 persones van veure el nou SX3 per TV i gairebé 60.000 usuaris únics van accedir als continguts digitals del nou canal. El canal infantil també van ser tot un èxit el dia de l’estrena, aconseguint un meritori 15,2% en la franja de 4 a 12 anys. Això significa que varen superar altres canals amb força avantatge, com ara Boing (14,9%) i especialment de Clan (4,6%) i Disney (1,9%).

Entre les sèries més vistes hi trobem dos animes molt esperats i dues produccions pròpies: Haikyu!!, Guardians de la nit, Projecte Beta i Ràndom. Amb aquestes dades sobre la taula, l’SX3 es va convertir en el canal infantil més vist del dia i, en digital, va triplicar el nombre d’usuaris únics en un sol dia.

haikyu català super3 sx3

El nou Super3 no podia haver tingut un inici més prometedor. Hi havia ganes de noves sèries i de doblatge en català, malgrat tot el temps i terreny perdut durant els últims anys. Esperem que ara no afluixin i continuïn donant suport a l’audiovisual en català. Sigui com sigui, tot això ens demostra que la creació de contingut en català és viable i el públic respon; només ens ho hem de creure una mica més.