Feia un temps que no teníem massa moviment pel que fa a videojocs en català, però aquesta última setmana ja portem dos notícies importants! Primer ens van sorprendre amb l’anunci de la seqüela de Sword of the Necromancer… i ara tenim en marxa un d’aquells Kickstarters que poden marcar rècords! Des de Palma de Mallorca, l’estudi Mansion Games busca finançament per fer realitat Operation Highjump: The Fall of Berlin, un videojoc 2D basat en la Segona Guerra Mundial.

La primera reminiscència que ens ha vingut al cap en veure l’estil artístic i la pàgina de la campanya ha estat Metal Slug, seguit de Commandos (efectivament, s’hi han inspirat). Ens trobem davant d’una mescla que ens fa la boca aigua! Per una banda, les plataformes i el frenetisme dels clàssics Run & Gun; per l’altra, els trencaclosques i la narrativa de les videoaventures, amb Lost Vikings i la saga Indiana Jones com a grans referents. Alhora, és tot un homenatge a “aquells herois anònims que van formar les resistències europees durant la Segona Guerra Mundial per aconseguir la llibertat que gaudim avui”.

Sense dubte, l’argument d’Operation Highjump: The Fall of Berlin és de pel·lícula: “Amb el temps a sobre, l’Oficina de Serveis estratègics envia el seu millor home en una missió suicida. L’objectiu? Eliminar els líders d’un imperi caigut abans que escapin de la justícia i robar-los la seva tecnologia secreta. Una persecució èpica per les ruïnes de Berlín el portarà a un duel final entre les forces del bé i del mal. El seu desenllaç decantarà una guerra lliurada a l’ombra i decidirà el destí de tot el món”.

Així doncs, el desenvolupament del videojoc es basa en una persecució per diversos nivells fins a arribar a una abadia profanada que amaga un poder antic i obscur (salvant les distàncies, com si fóssim el Mario perseguint el Bowser per cada món). Recorrerem una Berlín en runes infestada d’enemics posseïts, baixarem als túnels del metro, prendrem un edifici governamental, sabotejarem el pont fortificat i finalment ens infiltrarem al Cau del Llop, on es desencadenarà el duel final.

Quant a l’acció, el nostre personatge es mourà amb llibertat gràcies al desplaçament multidireccional i una càmera dinàmica. Hi haurà tota mena d’enemics i caps finals (des d’un petit dictador fins a una gàrgola), però també víctimes innocents per rescatar. Almenys, sembla que ens aniran donant alguns objectes i potenciadors… tot un detall. Això, sí d’armes de foc n’hi haurà de tots colors!

Visualment, és evident que ens movem entre els clàssics dels anys 80 i 90, amb un art píxel combinat equilibradament amb escenes il·lustrades a mà amb tècniques més modernes. Alhora, l’estudi explica que l’aposta per uns dissenys més aviat exagerats i el tractament divertit d’algunes situacions es deu a la intenció de rebaixar el dramatisme d’un tema tan sensible com la guerra i els conflictes armats.

Anem acabant, però és que hi ha tanta teca… El videojoc sembla cuidat fins a l’últim detall, però és que la pàgina de la campanya fa por i tot del goig que fa. I les recompenses… ai les recompenses! Hi trobareu des d’unes edicions físiques especials absolutament increïbles fins a una senyora arcade! S’havien posat un objectiu irrisori de 6.000€ i evidentment l’han sobrepassat en menys de 12 hores.

Operation Highjump: The Fall of Berlin

Això fa pinta de videojoc dels grossos i de campanya de rècord. I no oblidem que arribarà amb textos en català! I ens encanta que vinguin de les Illes, que no en coneixem gaires! Podeu participar en la campanya fins al 26 de maig i triar entre un munt de recompenses. Som-hi, tots a la lluita!