Nintendo ens saludava fa unes setmanes amb la notícia que confirmava els rumors de l’anunci imminent d’un nou Paper Mario i, sense anar més lluny de la realitat, Paper Mario: The Origami King arribarà a Nintendo Switch el 17 de juliol. No estem parlant d’un Spin Off qualsevol, ja que el primer títol es va estrenar ja fa 20 anys a Nintendo 64. Des d’aleshores, hi ha hagut noves entregues a totes les consoles de Nintendo, tret de GameBoy i Nintendo DS.

Paper Mario és una sèrie de videojocs que ha anat evolucionant al llarg del temps, passant del 2D al 3D i ara ja s’ha consolidat a les noves plataformes. Ha permès a la companyia japonesa integrar a Mario en una proposta que flirteja amb tocs d’RPG, plataformes, masmorres i entorns ben reconeixibles, però reimaginats en un món de paper on l’objectiu serà l’habitual: salvar el Regne Xampinyó. Tot ben amalgamat de l’humor que acostumen a fer servir a Can Nintendo.

Paper mario the origami king

Aquesta nova proposta fa ús de l’origami per construir el seu món i personatges. Haurem de vèncer el Rei Origami amb l’ajuda d’una nova companya; l’Olívia, feta també d’aquest art japonès i que sembla donarà un cop de mà a en Mario durant l’aventura. Hem pogut veure de moment 5 mons nous; un de tardor, manantial al bosc, una mansió plena de ninjes, un oasi del desert, i unes clavagueres.

Paper Mario: The Origami King promet humor marca de la casa i noves propostes jugables en format de minijocs i secrets a descobrir als seus escenaris. Un títol interessant farcit de personatges que proposa un sistema de combat en cercles concèntrics que haurem de fer girar per fer atacs més contundents. Sapigueu que ja podeu fer la reserva i descarregar-lo per jugar-hi el mateix dia de sortida a les 00:00h.

A més a més, el seu primer tràiler ens va deixar amb la incertesa de si aviat veurem en escena Metroid Prime 4 o algun anunci relacionat amb la saga… serà veritat? Nintendo és molt trol, però sempre ens sorprèn d’alguna manera amb la guàrdia baixa. Serà només una picada d’ullet? Encreuem els dits!