La desenvolupadora de videojocs sueca Paradox Interactive, coneguda per grans sagues d’estratègia històrica com Crusader Kings, ha obert un estudi a Sitges per treballar en els pròxims projectes de la companyia i concretament per dissenyar contingut addicional d’Europa Universallis IV. Batejada com a Paradox Tinto, la nova seu catalana estarà dirigida pel veterà de la indústria Johan Andersson i preveu contractar més d’una trentena de professionals al llarg de l’any.

Segons el mateix Johan Andersson, Paradox ha decidit establir-se a Sitges pel seu “ecosistema de creativitat i cultura, molt proper al món dels videojocs. Sitges es troba molt a prop de Barcelona, que és un nucli molt potent i ben connectat, fet que ens ofereix els avantatges de la proximitat a una gran ciutat, amb els beneficis d’un municipi més petit. Això ens diferència dels principals competidors i ens ha permès atraure més fàcilment talent qualificat, molt ben format i internacional”.

paradox interactive tinto sitges

Fundada l’any 1999, Paradox Interactive també disposa d’estudis a diversos països nòrdics, els Estats Units, França i els Països Baixos. L’empresa sueca va constituir la seva filial a Catalunya a finals de 2020, però no ha estat fins fa ben poc que ha començat a operar físicament des de les seves oficines de 200m2 de superfície a Sitges. A la seva pàgina web hi ha oberts tota mena de llocs de feina.

Així doncs, Paradox Tinto se suma a un bon grapat de companyies de renom del sector que en els últims mesos han triat Catalunya per expandir-se, com ara Larian Studios, IO Interactive o THQ Nordic. Posats a demanar, quin gran estudi us agradaria que fos el següent en instalar-s’hi?