Sabem que les esteu passant magres aquests dies confinats i confinades a casa vostra. Les companyies del món dels videojocs són conscients de les dificultats del moment i ens fan la vida a casa una mica més fàcil; Microsoft té els dies gratuïts de joc, Epic Games regala jogassos cada dos per tres i Playstation ha presentat fa unes hores Play at Home, una iniciativa força interessant per nosaltres i la nostra fam de jocs, però també per estudis petits i independents.

Avui mateix, a partir de mitjanit, us podreu descarregar la trilogia principal d’Uncharted, així com la joia independent Journey, ambdós de manera gratuïta i per sempre. Alhora, Play at Home també inclou mesures enfocades als estudis independents, possiblement l’esglaó més dèbil i afectat per aquesta crisi; Sony Interactive Entertainment destinarà 10 milions de dòlars en ajudes que qualsevol estudi podrà sol·licitar. Aviat s’ampliarà informació i es detallaran els criteris de participació.

Play at Home

En aquesta línia, el president de Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, ha destacat el valor dels estudis independents: “Les desenvolupadores independents són vitals, són el cor i l’ànima de la comunitat de jugadors/es. Entenem les dificultats econòmiques a les quals molts estudis petits s’estan enfrontant”. Sense dubte, són dues notícies que ajudaran que tots i totes puguem divertir-nos una estona i les petites empreses puguin respirar més tranquil·les.