El món del videojoc és immens… i amb l’arribada de plataformes com Kickstarter o Verkami encara ho és més. Moltes empreses petites i projectes emprenedors poden fer realitat les seves idees i en surten verdaderes meravelles. Aquesta vegada us parlem d’un producte que ens ha cridat molt l’atenció per tenir un concepte força excèntric: Playdate, una consola portàtil petita (de mida semblant a una Game Boy) amb aires retro que fa servir una maneta giratòria per jugar.

“Si fem una consola petita i maca amb un fotimer de videojocs interessants a dins, podríem fer la gent feliç?”

Playdate és una consola amb unes característiques que li escauen com a anell al dit, tenint en compte els videojocs únics que inclourà: una pantalla en blanc i negre, els botons clàssics, bons altaveus, wifi, bluetooth, rellotge en mode repòs…. Quina és la gràcia de la consola aleshores? Doncs que compta amb una palanqueta al lateral dret que serveix per jugar, com si es tractés d’un altre botó analògic.

Pot ser una bajanada a primera vista, però té més sentit del que sembla. Podrem moure el personatge d’aquí cap allà, pujar o baixar algunes plataformes o resoldre trencaclosques. Lògicament, el secret és que els videojocs s’han desenvolupat pensant específicament en aquesta funció i buscant una experiència única. D’entrada, n’hi haurà més d’una vintena i vindran instal·lats de fàbrica amb la consola.

No obstant això, els seus creadors asseguren que estan oberts a incorporar nous videojocs. De fet, posaran a disposició lliure tots els recursos necessaris de desenvolupament per a qualsevol estudi o desenvolupador que s’hi vulgui animar. Si tot això us fa el pes, tingueu en compte que Playdate es podrà reservar a partir del 29 de juliol amb un preu d’uns 180 euros i estrena prevista per a finals d’any.