PlayStation 5 va ser ahir la reina de la nit amb una presentació plena d’anuncis i videojocs com el nou Spider-Man: Miles Morales, el remake de Demon’s Souls, l’aclamat Resident Evil 8, Oddworld i un parell de novetats força interessants. Abans de tot, per fi coneixem la data de llançament i preu de la consola: 499€ per la versió amb lector de discs Blu-Ray i 399€ per la completament digital. Recordem que aquesta última manté les mateixes característiques que la versió més cara i incorpora 1TB de disc dur; ambdues arribaran el 19 de novembre a casa nostra.

Final Fantasy XVI

Aquest nou Final Fantasy ha estat el tret de sortida de la presentació. Hem vist els seus personatges, una mica de gameplay, i la localització on es desenvoluparà la història; sembla que serà a terres europees durant l’època medieval, tal com Final Fantasy IX. Per altra banda, tindrà un sistema de combat d’acció molt semblant a un hack’n slash, en la línia del remake de Final Fantasy VII.

L’equip que desenvolupa aquesta nova entrega el corona Hiroshi Takai (The Last Remnant, The Bouncer) com a director i Naoki Yoshida (Far East Of Eden, Dragon Quest X) com a productor, qui ja va estar al darrere de l’aclamat Final Fantasy XIV. S’estrenarà a Playstation 5 i PC, però no s’espera veure alguna novetat fins ben entrat 2021, així que tardarem en veure’l a les botigues.

Seguidament, hem vist noves imatges de Spider-Man: Miles Morales. Aquest nou tràiler mostra escenes de combat i tota la espectacularitat que caracteritza Insomniac Games. Serà un videojoc de llançament que apareixerà tant a Playstation 4 com a Playstation 5, sent un videojoc standalone, amb una duració menor que podrem gaudir sense haver de tenir l’anterior Spider-Man.

Per altra banda, ens han sorprès amb Hogwarts Legacy, el videojoc definitiu de Harry Potter, una de les sagues més representatives de la literatura fantàstica. Hem vist un tràiler in-engine espectacular que sembla especialment fidel a les obres J.K Rowling i als films posteriors; de moment, sabem que arribarà a Xbox One, Series S/X, PS4, PS5 i PC. No hem vist res de gameplay ni de la història, però n’hauríem de saber més detalls aviat, ja que asseguren que s’estrenarà l’any vinent.

També ens han revelat uns minuts de la campanya de Call Of Duty: Cold War. Com ja és habitual, amb unes escenes espectaculars tècnicament i ben treballades en tots els aspectes. Si teniu una Playstation 4, podeu fer un primer tast del mode competitiu en línia. Devil May Cry també ha aparegut amb l’arribada d’una versió especial per la nova generació amb millores gràfiques, tècniques, un nou personatge (Vergil) i un nou mode de dificultat; s’estrenarà també com a DLC per PS4 / Xbox One.

No podia faltar Resident Evil: Village, la nova entrega canònica de la franquícia de Capcom: no hi ha hagut massa novetats, però val la pena que li doneu una ullada al nou tràiler. Directament han passat a Deathloop (el nou títol d’Arkane Studios) i hem vist una mica més de gameplay i ens han explicat millor el concepte del cercle temporal; s’estrenarà durant l’any vinent, segurament quan s’apropi l’estiu.

També hi ha hagut lloc per Oddworld Soulstorm amb un nou gameplay ben curtet que mostra una mica més com és l’univers del videojoc. Aribarà a PS4, PS5, PC i després a altres plataformes, ja que s’ha presentat com un exclusiu temporal. Una altra sorpresa ha estat l’anunci d’un nou Five Nights At Freddy’s, amb una història més contundent i uns gràfics prou treballats.

Bluepoint ha estat una de les últimes companyies en revelar una mica més del seu videojoc. El remake de Demon’s Souls té una pinta espectacular i han confirmat que serà exclusiu Playstation 5. Finalment, hem vist un petit teaser del nou God Of War, tot i que no n’hem vist ni una sola imatge.

Recordem que Playstation 5 espera també el nou Horizon Zero Dawn (s’ha confirmat que també arribarà a PS4), Gran Turismo, Sackboy: A big adventure, Returnal, Ratchet And Clank: Rift Apart, Ghostwire: Tokyo, Godfall, Solar Ash, Astro’s Playroom, Pragmata, Project Athia o Stray. De moment, sembla que el catàleg de cara a l’any vinent serà prou convinçent.

PlayStation Plus i polèmica de preus

PlayStation ha anunciat que la seva retrocompatibilitat serà digital i per subscripció. Si paguem el PlayStation Plus, tindrem accés a alguns videojocs de PS4. I diem alguns perquè han ensenyat una llista de només 12 videojocs on hi trobem els exclusius més importants com Uncharted, The Last Of Us, Persona 5, Days Gone o Infamous Second Son.

Finalment, ens han sorprès els preus de sortida d’alguns videojocs de nova generació. Shuhei Yoshida ha compartit per Twitter una imatge on es veuen alguns títols que gairebé arriben als 80 euros per nosaltres, mentre que a Amèrica sembla que seran més barats tot i ser en dòlars; és un canvi de moneda incomprensible. Haurem de veure quins preus acaben posant les nostres botigues de confiança, però estem arribant a unes xifres inviables, com el nou Call of Duty a 75 castanyes.