Les consoles portàtils sempre han atret l’interès de la gent; en més o menys mesura, la majoria de consoles han venut un bon nombre d’unitats. En els darrers anys, consoles com la PSP, Nintendo DS o 3DS han batut rècords de vendes, mentre que altres no han tingut tanta sort, com la PS Vita.

Amb l’èxit rotund de l’híbrida de Nintendo, altres empreses de renom han intentat ocupar un tros de mercat: Valve amb la SteamDeck, ASUS amb la ROG Ally o Lenovo amb el Legion Go. Des del nostre punt de vista, que surtin aquest tipus de màquines és un símptoma del bon estat del mercat portàtil.

A principis d’aquest mateix, any, una sèrie de rumors començaren a creuar el frenètic mar de les xarxes socials: «Sony Playstation prepara una nova consola», «PlayStation treu més accessoris a finals d’any»… PlayStation Vita fou una màquina extraòrdinària quan va sortir (i ara també): pantalla OLED, jocs en cartutx, una bona potència, comoditat i ergonomia… Sens dubte, una de les meves preferides.

Malauradament, Vita va vendre uns 13 milions de consoles (avui en dia uns 15), una xifra que per Sony sembla que fou inacceptable, i la consola caigué en l’oblit en un tancar i obrir d’ulls. A més a més, això va fer que l’empresa japonesa descartés la possibilitat de llançar una altra consola portàtil.

Per aquest motiu, quan saltaren les alarmes i molts mitjans i comptes de dubtosa credibilitat i procedència asseguraven el llançament d’una nova portàtil, jo feia com si sentís ploure i bloquejava qualsevol inormació no oficial. Uns mesos més tard, PlayStation presentà uns quants accessoris que s’incorporarien al seu planter electrònic: auriculars i la nova màquina, la PlayStation Portal.

Sense entrar en el tema del disseny -és lleig-, aquesta plataforma permet als jugadors enviar el senyal del videojoc actiu d’una PlayStation 5 a la PlayStation Portal. Dit d’una altra manera; depeneu de la consola principal sempre encesa, una xarxa Wi-Fi i uns auriculars de Playstation (no, no podeu fer servir els de cap altra marca, ja que no té Bluetooth i fa servir un codi intern).

A priori, sembla una idea horrible i, si ens haguéssim de mullar, diríem sense cap por que PlayStation Portal no hauria tingut massa èxit, tenint en compte especialment que Vita no va vendre pas bé. Doncs ens hauríem quedat xops, ja que la realitat és que la plataforma ha exhaurit reserves arreu del món.

Això no és necessàriament una bona o mala notícia, tot depèn dels teus gustos. Si em permeteu dir la meva, em sembla una idea esbojarrada i no hauria dit mai que un reproductor a distància vengués com una consola portàtil amb totes les lletres; a mi em va caure l’ànima als peus si us he de ser sincer.

Per descomptat, encara hem de saber quantes unitats hi havia disponibles per reservar i la xifra real de consoles venudes; potser Sony ha sigut prudent i ha fet una primera remesa curta, vés a saber. Sigui com sigui, nosaltres us volíem explicar aquest nou fenomen de Playstation Portal i, de passada, deixar caure la nostra opinió. Què en penseu vosaltres?