De quin any és l’últim videojoc que vau comprar per la NES? Si teniu la sort de conservar la consola, és probable que hagi estat agafant pols en solitud des de principis dels ’90. A ple 2020, però, l’estudi barceloní Nape Games us convida a posar ordre i rescatar-la de l’armari de la nostàlgia, ja que han iniciat una campanya de micromecenatge a Kickstarter per fer possible una edició física amb cartutx per la NES del seu pròxim videojoc, PLOID.

PLOID és la seqüela de l’anterior entrega de l’estudi (V.O.I.D), publicada a Nintendo Switch i Steam. També és la precuela d’un altre títol que es troba actualment en desenvolupament per a Nintendo Switch anomenat PLOID X. De fet, Nape Games ha creat un univers temàtic a partir dels mateixos PLOIDS, uns éssers humans evolucionats gràcies a la fusió dels seus ADN amb la tecnologia.

Aquest pròxim títol ens situa uns quants anys després dels successos de V.O.I.D. (la invasió del planeta per éssers d’una altra galàxia). Els PLOIDS han format una patrulla que protegeix l’espai-temps per evitar que es repeteixi la història. Gràcies als viatges temporals, Alpha i Omega han obtingut millores temporals als seus sistemes de lluita. Ara bé, per donar el pas evolutiu definitiu, Omega haurà de viatjar a diverses ruïnes per aconseguir uns discs sagrats que contenen els misteris i secrets de l’evolució.

A banda d’un cartutx totalment funcional per la NES i la majoria de consoles clòniques, segons el nivell d’aportació a la campanya s’inclouen altres recompenses com una clau de V.O.I.D. per Steam, pòsters i un CD amb la banda sonora. A més a més, si s’assoleixen objectius addicionals, rebrem claus d’altres videojocs del mateix univers de l’estudi. Podeu participar a la campanya fins al 18 de març.