Pokémon Masters no va debutar amb tan bon peu com s’esperava. Tot i l’èxit rotund en nombre de descàrregues (i probablement d’ingressos inicials), no va acabar de complir les expectatives altíssimes que havia generat amb els seus tráilers. A banda d’una monetització descarada que embrutava l’experiència, les mancances en diverses facetes del joc van generar prematurament el desinterès de molts jugadors/es. Tant és així que els seus responsables han emès un nou comunicat d’urgència amb una cronologia de totes les millores i modificacions que arribaran durant el que queda d’any i el primer trimestre de 2020.

Per començar, han establert diverses àrees de treball: contingut insuficient, falta de recompenses atractives, dificultat/disseny i usabilitat pobre. En funció de les necessitats i la seva urgència, les han desgranat i concretat mensualment:

Novembre 2019: Noves i millors recompenses (canvis poc substancials).

Desembre 2019: Balanç de mecàniques i característiques dels combats, noves Parelles Compi, millores en el mode cooperatiu i la intel·ligència artificial i correccions de rendiment general.

Gener 2020: Expansió del sistema d’entrenament de Parelles Compi amb noves funcionalitats i millores en altres esdeveniments d’entrenament.

Febrer 2020: Nou contingut basat en el mode d’un sol jugador amb l’objectiu de permetre als jugadors/es crear nous equips i desenvolupar noves estratègies.

Març 2020: Addició, actualització i renovació dels esdeveniments centrats en el mode història amb l’objectiu de potenciar els llaços entre entrenadors i els pokémon, una de les premisses originals del títol.

A banda d’aquest calendari d’acció, han aplicat ja un redisseny i nova distribució del sistema de recompenses, com l’augment del nombre d’ítems per bescanviar en completar esdeveniments d’entrenament o història o les gemmes rebudes mensualment. Tot i això, han destacat que es tracten de petits ajustaments com a preludi (i acontentament d’una comunitat decebuda, parlant clar) de futurs canvis probablement amb més impacte dins del joc.