Des de fa uns quants mesos, estem veient com augmenta el gruix de contingut disponible en català; sembla que a poc a poc ens tornem a encaminar cap a l’època daurada que molts recordem quan érem petits. Com que hi ha molta teca de present i de futur per comentar, hem decidit fer una breu recopilació de les novetats de manganime que ja podeu trobar en català o hi arribaran pròximament.

Manga en català

Totes les alarmes saltaren uns mesos enrere quan Planeta Cómic anuncià que My Hero Academia sortiria en català. El manga de Kohei Horikoshi és un dels més venuts actualment arreu del món i ara el podem gaudir en català; ja se n’han publicat 10 volums!

Després d’aquest espectacular inici, Norma Editorial va fer públic que altres obres actuals es traduirien al català, començant per Tokyo Revengers. L’anunci va fer embogir les xarxes i l’estrena va tenir una gran acollida; justament divendres passat en sortia el quart tom!

Però compte, que un altre dels indispensables també s’ha llançat fa poc en català: parlem de Jujutsu Kaisen, la imperdible obra de Gege Akutami, que ja ha publicat el seu primer volum traduït!

De la mateixa manera, Chainsaw Man, de Tatsuki Fujimoto, també ha publicat fa poc el seu primer tom en català. I finalment, aviat podrem gaudir també de tot un hit com Guardians de la nit. Així doncs, ja comptem amb cinc grans títols actuals que han batut rècords de venda i audiència.

Anime en català

La cosa no s’atura pas! Sabem que Haikyuu!, la pel·lícula de My Hero Academia, Guardians de la nit, Inazuma Eleven i Ronja les podrem gaudir en català progressivament a partir del 10 d’octubre al nou canal Super 3. Però el millor de tot és que aquest dimecres la CCMA explicarà en una nova presentació altres novetats i detalls que encara no coneixem. Per descomptat, també us en farem un bon resum.

Així doncs, sembla que el vent bufa a favor dels qui som fanàtics de l’anime, sobretot si és en català. Malgrat que en els últims anys encara aguantaven al peu del canó sèries com Detectiu Conan (de fet, fa poc van anunciar un bon grapat de capítols nous en català), no teníem nou contingut engrescador. La situació ha canviat molt en poques setmanes, especialment arran de l’imminent nou Super 3.

català guardians de la nit

Per altra banda, les pel·lícules es doblen a un ritme més o menys habitual. Tenim grans èxits com Bola de Drac Super: el Superheroi, que ha superat amb escreix qualsevol expectativa i gairebé un 80% d’espectadors a Catalunya l’ha vist en català, així com Guardians de la nit: Tren Infinit.

A l’horitzó també hi ha One Piece Film Red. Ja sabem que ha estat un èxit total a taquilles japoneses i aquí a Catalunya sembla que no serà gaire diferent. Ambdues franquícies (de la mateixa manera que Detectiu Conan, tot un clàssic ja als cinemes) ja havien rebut els seus doblatges a pel·lícules anteriors com la de Broly en el cas de Bola de Drac i Estampida en el cas de One Piece.

A poc a poc, el panorama canvia i millora. Encara és d’hora per tirar coets, però, tot i que tenim força informació, estem segurs que això només és la punta de l’iceberg. Cal esperar a veure quines novetats ens explica la CCMA i la planificació detallada del nou canal Super 3. A més a més, avui a la nit tindrem una presentació amb més detalls de Kaji Manga, el nou segell editorial del Grup Enciclopèdia; la podeu seguir al canal de Twitch d’El Racó del Manga. Les expectatives estan pels núvols!

I si us heu quedat amb ganes de més, sapigueu que ja podeu escoltar en català l’opening i ending d’Inazuma Eleven. Què en penseu? Quin manga, sèrie o pel·lícula us crida més l’atenció?