Després d’un teaser que ens va deixar amb la mel als llavis, Ubisoft ha revelat avui el primer tràiler d’Assassins Creed: Valhalla, així com informació sobre la història i detalls sobre la jugabilitat. Aquesta nova entrega de la saga ens portarà als camps de l’Anglaterra de finals del segle IX, situant-nos a l’època vikinga, concretament durant les invasions nòrdiques. Ens posarem sota la pell d’Eivor, un viking que abandona Escandinavia per buscar un lloc nou per viure; ens embarcarem en el viatge de Valhalla, liderarem assalts mortals, lluitarem en batalles massives i construirem un assentament pròsper per a tot el seu poblat.

Assassins Creed: Valhalla s’apropa molt a un RPG; ens haurem d’obrir pas per una Anglaterra fracturada, plena de senyors feudals roïns i regnes en guerra. Lliurarem un munt de batalles i saqueigs, però la violència no serà l’única manera d’assolir la nostra missió. Canviar l’equilibri de poder i expandir la teva influència a través de la diplomàcia serà tant o més important. Cada aliança política que construeixis, l’estratègia de combat escollida i la presa de decisions narratives alterarà la teva aventura.

Pel que fa a la jugabilitat, tota l’acció (incursions, saquejos territorials, assalts…) es basarà en un sistema de combat que la mateixa Ubisoft descriu com a “visceral”. De fet, assegura que serà d’una brutalitat mai vista en cap entrega de la saga; fins i tot podrem desmembrar i decapitar els enemics. El nostre protagonista, Eivor, podrà utilitzar destrals, espases i escuts de doble empunyadura. Alhora, tornen les mecàniques de sigil, permetent-nos assassinar objectius amb precisió mortal sense ser descoberts.

Així doncs, per resumir una mica, ens trobem davant d’un RPG amb un gran pes de les batalles, però també de les mecàniques de gestió: recursos, equipaments, territoris, clans, diplomàcia… A més a més, el món obert ens permetrà explorar i viure la vida quotidiana; podrem participar en activitats de caça, jocs de beure, batalles de rap vikingues i, per descomptat, batre’ns en duel. També hi haurà opcions de personalització, segurament de vestimenta i disseny d’assentaments. En aquesta línia, ens ha cridat l’atenció que podrem dissenyar vikings i compartir-los en línia, així com reclutar els de la resta de la comunitat. Finalment, cal destacar que podrem escollir personatge femení o masculí.

Assassins Creed: Valhalla s’estrenarà a finals de 2020 a Xbox One, Xbox Series X, PS4, PS5, Google Stadia i PC (de moment, només apareix a Epic Games Store). Juntament amb el tràiler, Ubisoft ha revelat una edició de col·leccionista impressionant. Si voleu ampliar encara més informació, us recomanem una entrevista molt interessant a Thierry Noël, historiador que ha assessorat Ubisoft durant la investigació editorial del joc. Sense dubte, la saga torna amb energia després d’un encertat descans.