Fa uns quants mesos, l’estudi barceloní Grimorio of Games ens va sorprendre amb l’anunci de la seqüela de Sword of the Necromancer, un dels videojocs catalans més rellevants de l’any passat i que, per descomptat, podem gaudir en la nostra llengua. De moment, només sabíem que mantindria la formula d’èxit original, però renovada amb un canvi d’estil gràfic de 2D a 3D, una jugabilitat més profunda i més llibertat d’acció fora del masmorreig. Per sort, ahir van publicar per fi el primer tràiler i ens van explicar amb més detall les novetats que tindrà aquesta segona entrega.

Abans de tot, val a dir que passar del 2D al 3D amb càmera lliure era una aposta arriscada, però les primeres imatges ens deixen bones sensacions, amb un estil artístic més aviat cartoon o anime. El tràiler ens presenta el nou protagonista, de nom Kara, un bandoler que viatja saquejant tombes i criptes en busca de tresors i relíquies, fins que arriba a la masmorra del Nigromant que tots coneixem de la primera entrega. Allà hi troba l’espasa del Nigromant, però alhora desperta la malígna criatura.

­ Sword of the Necromancer: Revenant català

I és aquí on veiem la novetat més substancial a l’hora de jugar: en comptes de tancar-nos una altra vegada dins de la mateixa masmorra, podrem viatjar de manera més oberta per un món completament inèdit, amb diferents zones i ciutats per visitar. De fet, un dels objectius del joc serà reconstruir la ciutat d’Euda, que se’ns menciona al títol original, amb l’ajuda d’un altre nou personatge, Vel, que utilitzarà els recursos i materials que aconseguim durant l’aventura per alçar-hi granges, hostals o una forja.

Quant a la jugabilitat, prometen que el combat serà encara més fluïd i amb més funcionalitats (podrem fer diferents atacs depenent del temps que premem un botó), fet que ens permetrà fer més combos, com ara aixecar i estampar enemics contra el terra. També tindrem més espais per equipar-nos objectes, els consumibles no ocuparan lloc i les invocacions tindran el seu propi submenú.

I, malgrat que tot apunta que Kara serà el personatge principal, també podrem jugar amb les estimades Tama i Koko. Al tràiler les veiem lluitant juntes, una controlada per nosaltres i l’altra per la IA: podrem fer el canvi en qualsevol moment i assignar al nostre acompanyant un rol passiu de suport o més agressiu (és possible que puguem formar diferents duets a banda de Tama i Koko).

Recordem també que aquesta nova entrega comptarà amb les noves invocacions anomenades Revenants, herois oblidats de temps antics i amb un poder superior. Finalment, no hi faltarà el multijugador cooperatiu. L’estudi assegura que Sword of the Necromancer: Revenant es podrà gaudir sense la necessitat de jugar a l’original, mentre que els vells jugadors podran redescobrir i continuar la saga del Nigromant d’una manera ben diferent. I sigui com sigui, el podrem gaudir en català.

Sword of the Necromancer, l’original, va ser un dels videojocs protagonistes del primer número de la nostra revista en paper, i és probable que també aparegui al segon número. La seva premissa gira al voltant de l’espasa del Nigromant, que permet reviure els enemics que derrotes i els converteix en aliats que lluiten al teu costat. Va ser finançat a través d’una campanya de Kickstarter i va tenir molt bona rebuda, fet que ha permès a l’estudi consolidar-se i apostar per fer-ne una seqüela ambiciosa.