Ja hem parlat amb anterioritat de BeautiFun Games, una desenvolupadora de videojocs terrassenca amb una llarga trajectòria. Aquest extraordinari equip ha treballat en obres com el ja conegudíssim i guardonat Nihilumbra, Megamagic i el seu últim títol: Professor Lupo and his Horrible Pets, una aventura amb trencaclosques frenètics i un fort component narratiu ja disponible a Nintendo Switch i PC i que afortunadament podem gaudir en català.

El joc transcorre dins l’Aurora, la nau del Professor Lupo, un científic que ha viatjat per tota la galàxia reunint una col·lecció immensa de tota mena d’alienígenes. Només iniciar l’aventura, som testimonis d’un comunicat que duu a terme el mateix professor: està a punt de començar la subhasta més important del moment. Nosaltres, mentre el nostre cap està acabant perfilar els detalls als interessats, ens posarem en la pell del becari, el pobre paio que ha d’ensenyar als clients quines són aquestes criatures, els seus atributs i el potencial predador que tenen per ser utilitzades com a armes.

Atrapats en una nau plena de bèsties

De sobte, uns éssers misteriosos ataquen la nau i totes les criatures queden en llibertat, provocant un absolut caos dins l’Aurora. Davant d’aquesta situació, haurem de trobar la manera de fugir abans de ser cruspits. Per cert, no us deixeu enganyar per l’adorable i inofensiva aparença de les criatures; si fixen una presa es transformaran en autèntiques bèsties letals.

Professor Lupo

No caldrà trencar-nos el cap amb els controls, ja que la dinàmica bàsica és senzilla. Sobre un tauler de joc quadriculat (en el qual ens movem amb fluïdesa enlloc dels tradicionals saltets), només ens farà falta el ratolí i unes poques tecles (nosaltres hem jugat a la versió d’ordinador). Fins aquí tot bé, però una vegada ens haguem posat al dia, començaran els reptes de veritat.

La nau està plena de d’interruptors que obren portes segons el seu color, així com d’altres que activen diverses eines (llançaflames, gasos…). Haurem de guiar el pobre becari al punt de sortida de cadascun dels més de 100 nivells per completar. No fa falta dir que ens trobarem amb escenaris bastant toca nassos on hi rondaran els animalons d’en Lupo esperant l’oportunitat per devorar-nos.

Adaptant-nos i traient partit de cada situació

Un gran encert de Professor Lupo és la importància que li han donat a les criatures en el desenvolupament de l’acció. No seran simples enemics que ens perseguiran per l’escenari; a banda de comptar cadascuna amb un patró d’atac ben marcat, també tindrem una descripció general que ens permetrà conèixer una mica més la seva naturalesa (molt semblant a la descripció d’algun còdex en qualsevol altre joc). Així doncs, el nostre èxit dins del nivell dependrà en gran part de saber com actua cada bestiola, estar a l’aguait de les seves capacitats i aprofitar les seves debilitats.

Professor Lupo

Per altra banda, sent un títol que fa servir un punt de vista zenital i un moviment que es realitza amb el rudimentari però efectiu clic del ratolí, ens ha recodat clarament als títols point ‘n click, però amb una bona dosi de frenetisme. La precisió del moviment s’adapta a la mà, resultant molt més natural que mitjançant un joystick (de la mateixa manera que és més còmode fer zoom al mòbil amb els dits que amb els botons analògics). Aquests detalls, que a priori poden semblar una ximpleria, són clau també a l’hora d’interactuar amb l’entorn.

Pel que fa a l’ambientació i als apartats musicals i sonors, l’equip català ho ha resolt de manera notable. S’agraeix la cura en detalls com el soroll d’accionar les portes, els crits dels monstres o els nostres passos damunt la plataforma de l’escenari, normalment metàl·lica. De totes maneres, cal recordar que som enmig de l’espai, així que tampoc us espereu res extravagant. El que sí us podem dir és que, en aquest aspecte, té certa semblança a jocs d’aventures en 2D com Hollow Knight o Metroid. No hi ha massa rebombori, però transmet quan cal la sensació de solitud i perill.

En general, la trama no és gaire més profunda, però sempre és entretinguda. Una vegada les criatures s’escapen, anirem coneixent informacions de context de la nau, de tu mateix i de personatges amb els quals potser hi crearem vincles; mai se sap.

Professor Lupo

Visualment, creiem que escau realment bé al tipus d’aventura i sensacions que vol transmetre l’estudi durant la partida. No es fa feixuc malgrat la gran quantitat de nivells i destaca el que realment és important en aquest gènere: què s’ha de fer i on està cada cosa. Finalment, l’escala cromàtica utilitzada, tant per ambientar els escenaris i situacions com per diferenciar els objectes i bèsties durant la partida, ens han semblat bastant adequada a les circumstàncies.

En definitiva, si voleu gaudir d’un bon trencaclosques (que n’escassegen actualment) amb el qual passeu una estona frenètica sent perseguits, resolent els misteris de l’Aurora al llarg d’una trama prou interessant o reunint els col·leccionables fins al 100%, Professor Lupo and his Horrible Pets és una aposta segura a un preu força assequible tant a PC com a Nintendo Switch.