El projecte

3Dnassos és un projecte periodístic en català sobre el món dels videojocs amb la voluntat d’informar, reflexionar, debatre i esdevenir un punt de referència i unió entre una comunitat de jugadors i jugadores en auge durant els últims anys. Parlem del que ens ve de gust, però apostem fermament per la proximitat, la participació i el contacte amb els estudis.

Volem normalitzar la llengua catalana en el sector dels videojocs. Us heu preguntat per què molts títols no incorporen la nostra llengua? A banda de motius més o menys justificats (econòmics, polítics, socials…), obviem el més important…

Per jugar a videojocs en català, cal parlar en català de videojocs!

Hi ha revistes que parlen de música, literatura, cinema, teatre… Cada vegada hi ha més producció catalana i un públic que la valorem. Però el sector dels videojocs no té res a envejar! A Catalunya hi ha molts estudis amb videojocs fantàstics que tenen més ressò a l’estranger que a casa nostra. I això no pot seguir així!

Així doncs, 3Dnassos no només aposta per la difusió en llengua catalana del sector del videojoc en general, sinó també per promoure la indústria catalana i construir una identitat compartida entre públic i desenvolupadores.

Vam néixer oficialment a principis de 2017, però poc després d’un any de vida es va aturar el projecte per un cúmul inoportú de motius personals i laborals de l’equip. Aleshores, vam prendre la decisió d’integrar-nos a El Tecnològic, un mitjà de comunicació germà dedicat al món de la tecnologia. Allà vam fer els primers passos de les edicions en paper, presentant en societat una mostra pilot al BGW 2018 i publicant tres números més gràcies al mecenatge de la comunitat.

Ens vam prometre a nosaltres mateixos reprendre 3Dnassos quan sorgís novament l’oportunitat… i per fi ens refundem! Conservant la nostra aposta per les edicions en paper, reobrim el mitjà en digital per crear sinergies de contingut i donar-te cada dia una raó per llegir una mica sobre videojocs.