Ja ens oloràvem que Playstation 4 era a punt d’esgotar el seu propi cicle vital. Amb una vida útil de més de 6 anys, la vuitena generació de Sony ha carregat a les seves espatlles una infinitat d’obres exclusives, externes i d’arreu del món; una fita de la que sempre en podrà treure pit. Avui l’empresa japonesa ha confirmat que a finals de l’any vinent ja es podrà comprar la seva nova consola. No ha estat una sorpresa; com us hem dit, i de ben segur que també sabíeu, ja ensumàvem que la marca tenia enllestit el llançament de PS5 per l’any que ve.

Sony es vol adaptar a la tecnologia de vanguardia

No sabem gairebé res de la màquina: ni aparença ni característiques; tampoc coneixem res del line-up de llançament. El que us podem dir és que, pel que han esmentat, el controlador de la nova PS5 tindrà una sèrie de modificacions per adaptar-se a la tecnologia actual. Una d’elles és la vibració hàptica, amb la qual s’emularan estímuls com el de la propia vibració o altres tipus de feedback(s) que rebrà el jugador a l’hora de comunicar-se amb el videojoc.

Per altra banda, i ja per acabar, sabem que la marca nipona està en ple desenvolupament d’uns nous gallets (L2 i R2) que podran adaptar-se al moment del joc. Per exemple, un equip de videojocs podrà decidir si en una escena determinada els gatells costaran més o menys de prémer, millorant l’experiència i afegint un nivell més d’immersió.