Catalunya sempre ha estat un niu de grans artistes amb un nivell extraordinari. Avui volem fer ressò d’un nou projecte amb segell català que parla, precisament, de fets històrics que van succeir a la nostra terra. Quatre barres és el títol d’un còmic interactiu amb funcions de realitat augmentada que reinterpreta la història i llegenda de Guifré el Pelós amb pinzellades de ficció.

A través de la seva narrativa, ens farà reflexionar sobre conceptes com el de “nació” o “independència”. A més a més, també s’hi ha dedicat gran part del protagonisme a Miró el Vell, germà de Guifré el Pelós, del qual no se’n parla gairebé mai. Inspirat en còmics com 300 i amb un estil de dibuix que evoca a Hellboy o Bola de Drac a càrrec de Frank Calicó, escriptor i il·lustrador de còmics i contes infantils, reviurem les ferotges i cruentes lluites contra els musulmans.

Amb l’ajuda d’Àlex Climent, CEO de GKT Studios, una empresa independent de videojocs que ha treballat en obres i projectes com Jenken Cards, Gappo’s Legacy VR o Guaita Kina Tribu, han preparat una aplicació per a dispositius mòbils per interactuar amb el còmic. Dins el projecte també hi és Alicia Luque, CEO de Con Redes y a Lo Loco, especialista en comunicació i impúls digital per a empreses.

Haurem de resoldre alguns dels misteris i enigmes que ens proposen algunes de les pàgines de l’obra. A més a més, si completem les tasques correctament, podrem desbloquejar personatges, així com conèixer més informació, curiositats i documentació històrica d’aquella època.

El projecte és a prop de finalitzar una campanya de finançament col·lectiu i necessiten una última empenta. Si voleu fer-lo realitat i rebre un exemplar del còmic, podeu fer la vostra aportació fins dijous 24 d’octubre. A més a més, hi ha un munt de recompenses addicionals disponibles, així com la possibilitat de veure el vostre nom al còmic.