Quan parlem de Resident Evil, parlem d’uns dels precursors del gènere del survival horror al món del videojoc. Ideada per Shinji Mikami i duta a terme per la desenvolupadora Capcom, la seva primera entrega veuria la llum l’any 1996 a PlayStation, a Windows i un any més tard a la SEGA Saturn. Resident Evil va saber aportar una perspectiva diferent dels videojocs de terror de l’època, amb càmeres estàtiques que li donaven un look cinematogràfic i un sistema de shooter en tercera persona ben integrat en una història clarament inspirada en el gènere de pel·lícules de zombis de George A. Romero.
Tot i les bones crítiques dels primers títols (Code Veronica de Dreamcast inclòs), a partir de Resident Evil 5 Capcom decideix donar un cop de timó amb intenció d’arribar a més públic (inicis d’un canvi que alguns situen a Resident Evil 4). L’estratègia li va sortir bé i els números de vendes li van donar la raó, sent Resident Evil 5 l’entrega més venuda fins al moment amb 12 milions de còpies. No va ser un canvi sense sacrificis, ja que els fans de la vella escola van alçar la veu en veure que s’abandonaven una mica els paràmetres del survival horror per acostar-se a un videojoc d’acció i zombis.
Des d’aleshores, Capcom ha intentat tenir content tant al fan del survival horror com al dels videojocs d’acció (alguns cops amb més encert que d’altres). Resident Evil VII és un reinici de la saga per a molts de nosaltres i tot un encert aclamat pels amants del survival horror; Capcom proposa una nova trama amb un nou personatge, un sistema de joc en primera persona que el farà encara més vivencial i el fil conductor d’haver de sortir d’una mansió, fet que recorda als inicis de la franquícia. Un títol que ha gaudit d’una bona acollida i que veu ara en Resident Evil Village la seva seqüela directa, tot i que aquesta vegada haurem d’escapar d’un poble situat enmig de la muntanya, com a Resident Evil 4.
El tràiler de sortida comença amb una dona que està llegint un llibre al saló de casa, una vella rondalla que ens serveix d’avantsala del que sembla un malson ambientat en l’època dels monstres del Romanticisme. Hi ha diversos elements que així ens ho fan pensar; la novel·la llegida a l’inici, el personatge de l’home llop, una burgesia que sembla beure sang i una ambientació que recorda a l’època victoriana de finals del segle XIX que a mi personalment m’encanta. Els castells tenebrosos, els vestits, els grans salons… No seria estrany pensar que Resident Evil Village ens farà transitar per diferents èpoques, estats mentals o ambientacions; en cas contrari, no s’entén què hi fa en Chris Redfield amb una arma amb silenciador disparant a la família d’en… Ethan Winters.
Sabem doncs que el protagonista serà Ethan Winters, conegut per ser també l’actor principal de Resident Evil VII, fent així de nexe entre ambdós títols. En aquesta ocasió, l’Ethan ha marxat amb la seva família lluny de la civilització per escapolir-se dels malsons que el van tenallar durant l’entrega anterior. Malgrat que ha deixat enrere el seu passat, una cara sorprenentment familiar en forma de Chris Redfield l’encastarà de nou en un món de malsons. Queda palès que el personatge va agradar al públic, així que és normal que repeteixi a Resident Evil Village, el qual arribarà a Series X, PS5, i PC el 2021.
Són moltes les incògnites que deixa el tràiler quant a la trama, per a bé, sense cap mena de dubtes. Resident Evil Village comptarà amb més acció que el seu predecessor, tot i que no s’allunyarà del survival horror, segons ha explicat Capcom. És probable que aquesta vegada no anem tant justos de munició i que haguem de fer anar el gatell més sovint, però sense acabar resultant en un mata-mata; l’exploració i els recursos tindran un paper important.
Resident Evil Village té totes les de guanyar: un motor RE Engine que llueix de meravella a la nova generació i una ambientació que ha tingut èxit, no només al cinema i a la literatura, sinó també al món dels videojocs (Bloodborne n’és un clar exemple). A 3Dnassos estem contents que Capcom hagi trobat la manera de revitalitzar la seva franquícia, fins i tot amb una Umbrella Corporation que sembla que hi tindrà alguna cosa a dir. Tot fa pensar que estem davant d’un videojoc que podria encetar una nova generació amb lletres majúscules; per a més d’un de nosaltres podria ser l’excusa per començar a plantejar-se el salt a PS5 o Xbox Series X.