Cap de nosaltres hauria pensat, quan teníem a les nostres mans una Game Boy Advance, Game Gear o fins i tot una Wonderswan, que algun dia podríem jugar a pràcticament tot el que ens agradés en una maquineta encara més estreta i que fa mil històries més! Estem segurs que coneixeu i heu jugat alguna vegada a videojocs de desenvolupadores com Gameloft (Asphalt 9), King (Candy Crush) o Supercell (Brawl Stars); però sabíeu que a Catalunya hi tenim una de les pioneres i amb més recorregut? Digital Legends, darrere de grans èxits com Afterpulse i Bad Company 2, ha estrenat recentment Respawnables Heroes a iOS després de tres anys de desenvolupament.

Respawneable Heroes poleix els fonaments que la mateixa desenvolupadora va establir l’any 2012 amb The Respawneables. Aquesta segona entrega segueix la mateixa línia: es tracta d’un hero-shooter en tercera persona enfocat al PvP en línia que es juga en equips de 4 contra 4. Podreu escollir lliurement el vostre rol (tanc, tàctic o ofensiu) i el personatge que més us agradi dins de cada classe per lluitar al camp de batalla. A més a més, heu de tenir en compte que cadascun tindrà una sèrie d’habilitats i estadístiques específiques, així que l’estratègia també serà clau a l’hora de preparar el combat.

Respawnables Heroes
{"arrow":"true","pagination":"true","speed":"300","autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","loop":"true","mode_bx":"horizontal","slide_to_show_bx":"1","max_slide_to_show_bx":"1","slide_to_scroll_bx":"1","slide_margin_bx":"0","slide_width_bx":"0","start_slide_bx":"0","ticker_bx":"false","ticker_hover_bx":"true","height_start_bx":"false","random_start_bx":"false","caption":"false"}

Amb una jugabilitat curada i un apartat gràfic punter dins del mercat mòbil, tenim tot el que necessita aquesta mena de videojocs: un joystick virtual per moure el personatge, quasi tota la resta de pantalla lliure per desplaçar la càmera i diversos botons per executar habilitats. A banda de la diversitat d’opcions a l’hora de jugar, s’hi suma que hi ha un munt d’escenaris i actualitzacions periòdiques per mantenir el títol estable. Amb tot, cal dir que ens hem trobat amb alguns problemes a l’hora de jugar com cal, com el sistema d’emparellament o el temps d’espera per trobar partida.

Respawnables Heroes és una bona proposta per a qui li agradin els shooters competitius en línia. Digital Legends ha aconseguit adaptar aquest gènere a mòbils amb garanties, tot superant les dificultats que el mateix estudi explica: “Desenvolupar videojocs d’acció en tercera persona per a dispositius mòbils és realment complicat. Has de saber resoldre correctament alhora factors com l’apartat gràfic, el PvP en temps real, la monetització i els controls tàctils per proporcionar una experiència de joc divertida”.

Fundada el 2001 per Xavier Carrillo, Digital Legends és actualment una referència internacional pel que fa al desenvolupament de videojocs mòbils, portant-lo a treballar amb pesos pesants com Electronic Arts, Disney o Addidas. Amb el primer llaçament de la marca Respawnables, que ja supera els 50 milions de descàrregues, l’estudi s’ha especialitzat en els third person shooter en línia. Tant és així que el 2017 publica Afterpulse, guardonat amb diversos premis i amb un gran èxit al mercat asiàtic.

Finalment, després de tres anys de desenvolupament, estrena Respawnables Heroes. De moment, només està disponible a iOS (ja compta amb més de 50 ressenyes i tres estrelles de valoració), però s’espera que arribi a Android relativament aviat. Per acabar, val a dir que amb la resta de videojocs publicats durant aquesta llarga trajectòria (Bruce Lee, Kroll, Bad Company 2, Afterpulse, etc.), Digital Legends acumula ja més de 100 milions de descàrregues; tot fa pensar que encara no ha tocat sostre.