Avui us ressenyo tres videojocs d’aventures i puzles, amb un bon mapejat per explorar i secrets per descobrir. Són per a tots els públics, d’unes 10 hores de duració i pensats perquè tothom arribi al final.

Hob (Runic Games – 2017)

Hob és un videojoc una mica peculiar; és un trencaclosques (caracteritzats per una dificultat mitjana elevada), però la majoria són força fàcils en aquest cas. Rarament et quedaràs encallat i el camí a seguir és bastant lineal. On està la gràcia? Doncs que resoldre un puzle tan senzill com engegar un generador i moure una palanca, en lloc d’obrir una porta com és habitual, mourà tota una muntanya.

L’efecte de resoldre els puzles és tan espectacular que no saps si ets jugador o espectador. I tot això funciona gràcies a un disseny de mapes excel·lent. L’apartat gràfic és genial. Es nota la imaginació que hi ha darrere de cada disseny i la cura amb què s’ha creat cada localització i personatge.

Pel que fa al combat, és un dels punts on el joc no destaca, ja que no hi ha massa varietat. Per sort, té un paper bastant secundari en l’aventura i els enemics mai seran un obstacle que t’impedeixi avançar. Per contra, un altre punt fort és l’exploració; encara que la trama principal és totalment lineal, hi ha moltíssims secrets amagats pels racons del mapa, des de millores fins a fragments del lore del joc.

A més a més, molts dels trencaclosques per obtenir els col·leccionables opcionals seran més desafiants que els de la trama principal. Hob és un videojoc que busca que el jugador es relaxi i s’ho passi bé descobrint i explorant un món màgic. Recomanable al 100% si t’interessen aquesta mena de títols.

  • hob puzles
  • hob puzles

World to the West (Rain Games – 2017)

World to the West ens presenta un grup de quatre aventurers ben diferents, on la idea és que el jugador combini les habilitats dels diferents personatges per resoldre els puzles. Uns puzles que estan ben pensats i, juntament amb la banda sonora, són el millor d’un títol que fa aigües en la resta d’apartats.

Gràficament no és res de l’altre món, uns gràfics d’estil cartoon molt senzill (potser massa) que compleixen justet amb el seu paper. El combat sí que és bastant deficient; la poca varietat d’enemics i el fet de tenir un sol moviment d’atac (dos en algun personatge) faran que evitis lluitar sempre que sigui possible per avorrit i repetitiu.

També he notat una falta de polit general. He arribat a llocs on no hi hauria i més d’una vegada m’he quedat atrapat sense poder moure’m, havent de sortir al menú principal i seguir des de l’últim punt de control. Però el pitjor és que els personatges es mouen per separat i no comparteixen els punts de viatge ràpid: això fa que hàgim de repetir les zones quatre vegades, una amb cada personatge.

  • puzles world to the west
  • puzles world to the west

Mages of Mystralia (Borealys Games – 2017)

Mages of Mystralia m’ha sorprès gratament. No m’esperava que un títol amb unes mecàniques tan senzilles tingués tanta personalització, resultant en una de les millors implementacions de la màgia que he vist en un videojoc; et deixa total llibertat per crear els teus conjurs a còpia d’encadenar diferents modificadors que aniràs adquirint durant l’aventura.

Les possibilitats són gairebé il·limitades, des d’una senzilla bola de foc fins a autèntiques tempestes elementals; tot és possible si es combinen bé els elements adequats. Molt encertadament ens ensenya les enormes possibilitats del sistema de màgia fent-nos resoldre puzles. No són difícils i generalment ens demanaran ordenar diverses parts o resoldre una sala creant un nou conjur.

Gràficament, és senzill i colorit; res espectacular, però compleix. El combat, és correcte i hi ha força acció. Això sí, aquesta gran llibertat et permetrà crear conjurs exageradament potents que facilitaran molt l’aventura; cap al final del joc tot serà prémer un botó i veure com el cel cau damunt dels enemics… i crec que també és part de la gràcia del joc.

Finalment, la trama és bastant genèrica i té un paper bastant secundari. Per sort, els desenvolupadors n’eren conscients i el joc no t’interromp contínuament amb enormes diàlegs. Mages of Mystralia és un videojoc recomanable si t’agrada tant l’aventura com passar temps entre menús cercant la millor build.

  • puzles mages of mystralia
  • puzles mages of mystralia