Els ARPG (jocs de rol i acció) tenen el seu màxim exponent en la saga Diablo i tracten d’explorar territoris desconeguts amb l’objectiu d’aconseguir botí i experiència per tal de millorar el teu equip i habilitats.

Grim Dawn (Crate Entertainment – 2016)

Grim Dawn és un ARPG súper complet que gaudiràs centenars d’hores, tant per la durada de la història com per la seva enorme rejugabilitat. Un imprescindible per a qualsevol amant del gènere, però també per a qui vulgui iniciar-se. El joc s’ubica en un món medieval fantàstic on els pocs humans que queden resisteixen en petits assentaments mentre una guerra entre éssers d’una altra dimensió ho arrasa tot.

La banda sonora (de caràcter trist i melancòlic) té una identitat pròpia i no es fa gens pesada tot i ser un joc que et convida a dedicar-li tantes hores. L’ambientació és bona, els models 3D correctes i els efectes no són res de l’altre món. Podríem dir que en l’aparat gràfic, el joc ni sobresurt ni es queda enrere.

I el punt on més destaca el joc es en la gran quantitat d’ítems, habilitats, crafting, classes… una infinitat d’opcions que el jugador pot combinar lliurement a l’hora de crear i evolucionar el seu personatge. Grim Dawn disposa de dos expansions, Ashes of Malmouth i Forgotten Gods; la primera es imprescindible per la seva gran qualitat i la segona solament l’agafaria si t’ha agradat molt el videojoc.

  • grim dawn arpg videojoc
  • grim dawn videojoc

Victor Vran (Haemimont Games – 2015)

Victor Vran ens presenta una aventura de vampirs i malediccions en la ciutat imaginària de Zagoravia, ubicada en alguna regió de l’Europa de l’Est, on serem un caçador que ha d’acabar amb l’amenaça.

El punt més destacable del joc és el combat, amb una bona varietat d’atacs i mecàniques per dominar… però amb una itemització bastant pobra on només disposem de dues caselles per equipar les armes, que seran les que determinaran les nostres habilitats. També té un sistema de passives en forma de cartes que ens donaran diferents bonificacions.

Pel que fa a la rejugabililat, es fa divertit repetir algun nivell per descobrir els secrets que t’has deixat, però com que no té un sistema de classes, no invita a tornar a jugar l’aventura completa.

Gràficament és correcte i d’acord amb la història, però no hi ha massa varietat i els escenaris s’assemblen bastant els uns amb els altres. Clarament, no és un dels imprescindibles del gènere i hi ha opcions millors per als nouvinguts, però és un joc que està prou bé si ja ets fan dels ARPG.

  • victor vran arpg videojoc
  • victor vran arpg videojoc

Cat Quest (The Gentlebros – 2017)

Cat Quest de seguida t’atrapa per la seva simpatia. Els gràfics són molt divertits i tant les converses com les localitzacions estan pensades en clau d’humor. Un joc creat per divertir i que no demana molta concentració ni una gran habilitat.

La història transcorre en el continent imaginari dels gats, on tindrem força llibertat per explorar-lo al teu aire. En els pobles pots descansar, comprar o acceptar missions, mentre que a fora t’esperen monstres, masmorres i tresors (m’ha sorprès la gran quantitat de secrets que hi ha).

Pel que fa al gameplay, trobem un combat fluid i en temps real que consta d’atac, esquivada i màgia. Sembla molt senzill (i ho és!) però el fet que el joc no sigui massa llarg (unes 6-7 hores) i que vagin apareixent nous enemics, fa que no arribi a cansar ni avorrir.

El punt més negatiu de Cat Quest és que les missions secundàries (i opcionals) són bastant repetitives. Per tota la resta, és un videojoc ARPG molt recomanable i per a tots els públics.

  • cat quest arpg videojoc
  • cat quest arpg videojoc